Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Thursday, November 12, 2015

BUAT DUIT dengan Tupperware : Pelajari Cara Berniaga Menerusi Online

Assalammualaikum..

Saya percaya " jika kita ikhlas memberi.. Pasti pintu reseki akan terbuka" pagi ini tetibe tersedar dan boleh pulak jari menekan bahagian sms secara tak sengaja membaca msg pagi semalam ada 2 yang masih unread. Salah satu msg kata " saya menang TV 40 inchi"..

Saya terus segar dan terus ke tandas dalam samar samar mata percaya atau tidak. Terus teringat tentang semalam saya ada ajak 3 orang rakan baik untuk makan lunch. Saya seriusly rasa mereka kawan yang baik dan nak meraikan mereka dan belanja sahaja apa yang mereka nak makan tanpa fikir berapa amount yg bakal dibayar sebab rasa ikhlas untuk berbelanja. Kebetulan juga mereka ada wish yang baik baik kepada diri saya contohnya "semoga syam akan terus success bla bla bla". Dan bila datang bill ada antara mereka yang terkejut amountnya agak besar namun saya dalam diri " syukur mereka sudi makan ngan saya". 

Lepas balik makan.. Sampai di pejabat, Saya juga semalam tetibe didatangi oleh rakan sekerja yang menghulur sampul surat derma kilat akibat pecah rumah dimasuk pencuri yang mana tumah itu rumah rakan sekerja. Saya pun terus mengeluk dalam tas tangan saya dan menggenggam seberapa banyak yang ada dan memasukkan terus dalam sampul surat itu tanpa ada persoalan "abislah aku tak ada duit".. Tapi persoalan yang timbul adalah " cukup ker duit itu untuk dia cover barang yang pencuri ambil dari umah dia?" Saya pun hairan kenapa saya begitu pemurah semalam
Entah kenapa hari rabu semalam, saya seolah olah diuji oleh banyak benda dan saya cuma pasang niat yang baik baik sahaja.

Soalnya
1. Apakah itu balasan CASH yang saya dapat hasil dari hati yang ikhlas untuk memberi.
2. Apakah aura yang baik itu hukum karmanya akan datang yang baik
3. Apakah benar saya menang TV itu??

Dan soal paling agung..
ANDA PERCAYA berapa peratus cerita saya ini?
A. 100%
B. 50%
C. 10%
D. mainan tidur

Sila berikan pengakuan jawapan anda. SYa tak marah kalau jawab apa pun. Saya cuma nak tahu persepsi anda.
Terima kasih sudi vote..
‪#‎tuah‬ ‪#‎rezeki‬







inilah antara coretan saya di FB pagi pagi buta
dan tak sabar nak amek TV yang diimpikan itu..


oklah.. saya berikan anda artikel ini.. dan sila baca yer..


7 Tip Yang Mesti Dikuasai Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri

 

1. Jangan Merompak Duit Syarikat Sendiri


Apabila kita memulakan perniagaan kecil, lazimnya dorongan yang kuat adalah isu kita mahu mencari duit tambahan bagi mencukupkan perbelanjaan hidup seharian.
Bererti, kita berniaga kerana kita tidak cukup duit.
Inilah faktor yang menyebabkan amat sukar hendak menahan diri daripada membelanjakan duit keuntungan dari bisnes kecil itu.
Akibatnya, kita tidak peduli hendak mengasingkan yang mana duit bisnes, yang mana duit peribadi. Asingkan perbelanjaan syarikat dan perbelanjaan peribadi. Buat 2 akaun bank. Satu untuk syarikat. Satu untuk sendiri.
Rekod semua perbelanjaan syarikat dalam buku kira-kira. Apabila bisnes sudah mampu mengaji akauntan, gajikan akauntan untuk menjaga duit syarikat.

2. Jangan Menyewa Kedai


Orang Melayu memang mempunyai idea yang pelik berkenaan bisnes. Kepada orang Melayu, ‘bisnes’ disamakan dengan ‘kedai’. Asal bisnes, mesti buka kedai.
Belum apa-apa, banyak yang memulakan berfikir dengan berkata kepada diri sendiri, “Nak buka kedai apa?” Apabila kita beritahu kita buat bisnes, nanti mereka bertanya, “Kedainya di mana?”
Malah ada peniaga Melayu yang membuka kedai sebab biar mudah bila nak jawab orang bertanya!
Lebih haibat lagi, bagi orang Melayu kedai adalah lambang kejayaan.
Apabila kita berjaya membuka kedai francais yang cantik dan mahal, kita rasa kita sudah berjaya. Hati bukan main gembira, walaupun hutang bank beratus-ratus ribu.
Kawan-kawan dan saudara-mara kagum dan mengucapkan tahniah! Tidak lama kemudian, kedai francais terpaksa ditutup.


3. Jangan Ambil Bank Loan Untuk Membuka Bisnes 


Ini lebih-lebih lagi apabila bisnes itu adalah bisnes pertama yang hendak dicuba. Statistik ini sangat penting:
• 93% bisnes bungkus dalam tempoh 3 tahun selepas beroperasi. Bersedialah untuk mengalami bisnes pertama kita bungkus!
• Jangan membuat produk sendiri secara OEM. Ingat statistik di US yang mendapati 84% produk baru berakhir tersungkur dalam pasaran.
• 80% bisnes yang menggunakan duit bank dan duit grant akhirnya tutup.
Jangan buka bisnes francais. Francais sudah tentu menggunakan bank loan.
Mulakan bisnes dengan duit yang ada dalam tangan. Modal bisnes pertama jangan lebih daripada RM2,000. Jika bisnes lingkup, duit hangus, kita takkan jadi papa. Kita dapat bangun semula, dan cuba semula.


4. Pilih Produk Yang Mudah Dijual 


Jangan salah memilih produk pertama yang kita mahu jual bagi memulakan bisnes. Apabila barang itu sukar dijual, kita boleh patah semangat.
Bagi tujuan belajar memulakan bisnes pertama, pilih barang yang sangat mudah dijual. Orang bisu pun dapat menjualnya.
Pilih barang yang permintaannya memang sentiasa tinggi. Orang tengok barang itu, dia terus mahu membeli. Kita letakkan sahaja kad dengan tulisan harga.
Ingat! Setiap kali orang membeli barang kita, walaupun marginnya amat kecil, tetapi semangat juang kita naik. Kita semakin percaya kita mempunyai bakat bisnes. Kita semakin kuat tekad mahu meneruskan perjuangan.


5. Tidak Menangguhkan Kepuasan 


Apabila duit sudah masuk dalam akaun bank syarikat dengan steady, kita akan mula gelap mata. Kita sudah membayangkan barang-barang yang kita mahu beli. Kita sudah membayangkan kereta-kereta mewah. Kita sudah membayangkan banglo-banglo mewah. Kita sudah membayangkan jam-jam mewah. Kita sudah membayangkan barang kemas yang mahal-mahal.
Tangguhkan kepuasan dahulu. Kajian menunjukkan bahawa orang yang berjaya adalah orang yang sanggup menangguhkan kepuasan.


6. Berkuli Dahulu Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri

Berkuli adalah suatu strategi bersekolah dalam bidang keusahawanan. Ia strategi belajar bisnes terus secara praktikal, tidak ada sesi khusus untuk belajar teori-teori yang tinggi dan berbelit-belit.
Budaya berkuli adalah strategi yang sangat efektif bagi tujuan belajar ilmu-ilmu bisnes praktikal dan skill-skill asas dalam sesuatu sektor bisnes.
Contohnya:
• Jika mahu membuka kedai hardware, berkulilah dengan towkay kedai hardware.
• Jika mahu membuka spa, berkulilah dengan bekerja di spa.
• Jika mahu membuka bisnes transport, berkulilah di syarikat transport.
• Jika mahu membuka bisnes memborong hasil laut, berkulilah dengan peraih ikan.
Dalam bahasa Inggeris konsep berkuli disebut ‘apprenticeship’. Dipinjam menjadi ‘perantis’ dalam Bahasa Melayu.
Budaya apprenticeship sangat kuat dalam budaya bisnes orang Cina dan di negara Jerman.


7. Mengubah Mindset Makan Gaji Kepada Mindset Majikan

Memulakan dan menjayakan sesuatu bisnes memerlukan ketahanan psikologi yang tinggi bagi menanggung stres dan cabaran bisnes.
Mindset seorang usahawan amat berbeza dengan mindset seorang individu yang makan gaji. Mindset usahawan inilah yang akan memacu mereka untuk memulakan bisnes, mengatasi segala halangan dan berjaya dalam bisnes.
Sebelum tuan berhenti kerja, tuan perlu menghadam dan menjiwai mindset usahawan ini.


best kan.. artikel ini...


salam semua..
saya baru sahaja pertama kali menggunakan MAC retina saya buat kali pertama selepas 3 bulan membeli dan letak je dalam kotak..
agak kekok nak guna dan akhirnya saya  guna juga.. memang amazing giler,,
best

semla nya bermula dengan duit komisen yang saya dapat dari perniagaan ini.. yang dah mencecah 4 tahun..


memang tak pernah bermimpi nak dapatkan macbook yang berharga rm4600 dan memang sangat sangat berterima kasih kepada rangkaian TEAM POWER yang menyumbang kearah ini.. dan menjadi satu rasa yang sangat best bile mana kita nampak kejayaan downline kita berjaya..

apa pun.. bulan januari 2015 dah nak mendekati kita..
azam saya tahun 2014 semuanya telah tercapai.. syukur alhamdulillah

tahun 2014 saya telah berjaya

# mendapat komisen mencecah RM10,000.00
- memang satu perkara yang saya fikir mustahil dahulu dan sebenarnya menjadi kenyataan.. bila mana dapat juga angka itu.. dan sangat sangat mengubah hidup saya 360 darjah

# berjaya melunaskan baki tabungan haji mak dan ayah
- inilah hajat saya dalam bisness ini,, utk dapat wang dan spend semua utk mak ayah supaya dapat menunaikan haji.. insyallah 2015 akan berlepas mak ayah ke tanah suci.. saya rasa sangat bersyukur..

# bebas hutang piutang
- inilah harapan saya.. menyelesaikan baki hutang yang ada.. dan syukur.. bulan feb 2014. semua hutang telah dilunaskan.. dan kini saya rasa hidup bukan ada ikatan dan gangguan lagi. semuaakanrasa selesa.. malah.. kini saya pulak yang beri orang hutang(dah x leh bagi dah- dasar baru)



# beli rumah sendiri
- impian memiliki rumah sendiri tercaoai dengan gunakan komisen tupperware untuk bayar deposit 10% downpayment. syukur rumah idaman itu adalah uah dihadapan umah mak.. suke sangat.. rasa sangat sangat bangga dapat hadiahkan rumah tu kepada mak dan ayah.. sangat seronok.. inilah hadiah tahun ini

# menang Honda civic FREE
- saya memang mengipikan dapat membeli kereta honda city dan tahun ini sebelum raya puasa.. Tupperware dah menghadiahkan saya HONDA CIVIC sebagai hadiah kerana qualify recruites.. syukur sekali lagi. ia secara PERCUMA dan setiap bulan dapat aluan minyak..



# Anugerah Raindbow tupperware
- seperti tahun sebelumnya.. telan air liur tegok orang lain on stage dapat award,, tahun 2014, saya dinobatkan sebagai penerima anegurah RAINDBOW AWARD dengan tupperware beri plak dan juga jam tangan tissiot yang berharga RM4000. sangat menarik dan best.



# downline dah cecah 6000 orang
-  dengan purata 500 orang downline baru.. saya dapat melahirkan setiap bulan lebih dari 10 director baru dan saya sangat teruja dengan kejayaan ini dan semoga 6000 orang ini akan terus menjadikan tupperware sebagai platform untuk berjaya. jom ubah diri kita lebih baik dengan berniaga tupperware..



anda sudah tentu bertanya tanya.. kenapa perlu ada TEAM untuk business. jawapannyer adalah.. bile ada team.. mereka saling mempunyai aura yang sama dan aura yang poritive, situlah tersalur aura yang hebat. dan TEAM POWER bukan sahaja mementingkan profit oriented.. malah.. TEAM POWER suka kan ikatan ukhwah antara kita






ini antara pencapaian saya sejak menceburi bidang yang hebat ini...

party pertama saya yang sangat mengagumkan. menggigil juga masa nie.. tapi keinginan yang tinggi.. semestinya membawa saya ke puncak kejayaan

inilah detik paling istimewa yang mana saya memenangi anugerah RAINBOW AWARD yang pertama kali dimenangi oleh lelaki dan hadiah dari kalung kepada JAM tissot. masa nie sangat sangat menyeronokkan.. syukur sangat

ini plak diraikan oleh rakan rakan seluruh malaysia di jubile dengan mendapat HONDA CIVIC secara percuma..



inilah team power yang senantiasa ceria dan gemilang

acara setiap bulan iaitu.. recognition dari saya

kejayaan bile mendapat 1st dal am increasing sales  di Malaysia

contoh gandingan hebat.. edy dan kak nor seperti 1 keluarga

inilah sebahagian director team power yang join jubilee di KL

sertai kami.. TEAM POWER

inilah director yang berjaya ke MACAU.. hebat dan luar biasa.. hebat..



semangat untuk buat family day

antara aktiviti hari raya didepan stokis.. meriah


cara mudah sertai kami.. ONLINE sahaja






jom sertai kami, 012-3993947


untuk azam tahun 2015.. saya sesungguhnya ada 5 matlamat

# KURUS
- azam utama.. nak kurus supaya lebih bergaya dan nak kahwin..

# SIHAT
- azam nak makan makanan yang sihat dan nak jimat dengan memasak makanan sihat

# KUAT ACTION
- azam tahun 2015. nak lipat gandakan usaha.. lebih 200% untuk dapat 30 ribu ringgit komisen

# RECOGNITION MELUAS
- setiap bulan inginkan lebih sistematik dalam recognition,, insyallah.. akan lebih teratur

# BANTU lebih ramai ORANG
- azam saya nak lahirkan ramai director dan bantu ramai orang untuk dapat pendapatan yang hebat.. insyallah..





 

 

No comments:

Post a Comment