Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

Minggu Wanita 6 Oktober 2017

Minggu Wanita 6 Oktober 2017
King of Tupper-Man
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call 012-3993947 / whats app : 013-22-300-82 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Tuesday, December 29, 2015

Semua orang nak kaya : apakah caranya?? Syamputra Razali memberi buah fikir

Assalammualaikum,

Petang tadi saya ada 3 kisah..
Kisah tentang perniagaan.. Sebelum tu saya menulis ini di celebrity fitness. Kononnyer nak fitkan badan. Sejam udah la kan bersenam.

Ok sambung balik kisah saya..

Kisah pertama
============
Saya mendapat 1 what app msg dari boss lama saya yang sudah nekad untuk pencen awal bagi menjalankan perniagaannya. Yang bestnyer, dia msg saya dan beritahu saya dia nak minta tolong ajarkan macam mana nak marketkan produk dia kat online. Sangat tak sangat, boss saya nie dia observe saya dan dia nak beralih arah kedalam dunia perniagaan. Saya cukup terkejut dengan keputusan dia. So, sebab dia sangat baik hati dan sangat sangat beri banyak peluang niaga masa zaman dia jadi boss saya. Saya akan bantu dia 200%. Dan saya akan bantu dia kongsikan rahsia perniagaan saya di blog dan instagram juga.

MORAL of the story,
Siapa sahaja memandang dan skodeng kejayaan kita dan memerhatikan kita. Ada yang niat baik dan sebaliknya. Kita harus waspada dan senantiasa berfikiran positif dan membantu siapa sahaja yang ingin berjaya. Ilmu itu sebesar lautan. . Jariah kan ilmu dan pahala akan mengalir.

Jadi, contohilah boss saya ininyang memilih utk membuat bisness sebagai keputusan bijak.

Semoga boss saya itu akan terus sukses dalam perniagaannya..


Kisah yang KEDUA
==============
Pagi pagi lagi saya dah di invite masuk dalam 1 group bisness budak stokis yang baru juga join dalam jual ubat bawah lidah terus bertenaga. Maybe bagus produk tu tapi bukan bisness berdasarkan produk teyapi kepada network marketing. Itulah yaNg terjadi pada budak lelaki ininyang sombong di stokis tetapi tetibe nak jadi kawan baik. Dia memujuk utk pergi talk bisness tu dan menunjukkan berapa ramai anak muda yang berjaya dapat kete dan income berpuluh ribu. Dia seakan taksub sebab nak kaya cepat. Dan inilah yang berlaku. Bisness ini memang kebanyakkn orang melayu dan muda. Mereka tayang cek beriban riban dan modal permulaan adalah 300 lebih. Saya memang nak dengar jugak talk dari leader dia. Mana tahu boleh dapat tips skill comunication. Apa yang best nyer. Dia rasa dah berjaya kalau dapat amek saya sebagai downline nyer. Dan saya sebenarnya kesian dengan dia. Nak kaya cepat dan usaha tak nak. Membaca dan mencari ilmu malas. Kerja sambil lewa. Lepas tu, saya terbuat temujanji kt gym nak senam hari ini, budak tu terus sentap dan tak nak tegur saya kat stokis. Omg. Belum apa apa dah tarik muka. Minta maaf lah i. Nak ada leader macam ini. Hati kaca. Berderai cepat.

Saya nak beritahu sikit kepada adek adek kat luar sana. Kenapa saya tak nak join bisnes lain. Bukan taksub dengan tupperware tapi saya nak fokus pada 1 bisness sahaja dan saya ada kerja tetap saya. I love my job as cikgu dan saya nak buktikan, biar pun saya punya berjuta income dengan kerja part time.. Saya tak akan lupa pada kerja tetap saya. Ini cita cita mak saya

Satu lagi, saya nak bagitahu, orang yang dijadikan testimoni dapat ribuan duit tu, kenapa tak kekal lama dan sekali dapat je? Kenapa tak konsisten dapat setiap bulan. Dan kenapa mereka mCam jutawan mee segera. Inilah dinamakan. Propa testimoni, kejayaan seseorang itu dijadikan contoh untuk menjerat orang lain. Dan akhirnya tak kemana pun. Saya bukan nak puji tupperware, tapi dah 50 tahu company ini wujud dan bertahan dan tupperware tK pernah gagal membayar komisen pada agen jualannya.

Saya jadikan tupperware sebagai platform saya membina rangkaian niaga dan insyallah, saya akan keluar dengan produk saya tak lama lgi. Awal awal nie jual produk yang sudah dikenali. Esok saya jual produk saya pula.

Keladang kesian kat budak muda terutama lelaki yang tamakkan duit secara pantas dan dikelabukan mata mereka dengan kereta yang mereka tengok orang lain dapat. Kalau anda nak buat siasatan, tanya mereka. Ada takbyang boleh bertahan pendapatan mereka selama 5 tahun. Saya dah buktikan selama 5 tahun saya bergelar agen jualan dan pembina rangkaian,
Saya kekal mendapat pendapatan 5 angka sejak tahun 2011 sehingga kini dan saya percaya. Fast action fast result, product penting dalam perniagaan tetapi memahami plan pemasaran juga penting. Bukan plan sahaja. Ia berkait rapat. Kepelbagaian produk juga penting  dalam mengekalkan kepercayaan orang kat bosness kita


Oklah, kisah ketiga saya sambung jap lagi yer.. Nak g jumpa downline jap..

No comments:

Post a Comment