Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Saturday, May 28, 2016

TIPS untuk BERJAYA dalam Business Tupperware

salam..
meh saya cerita sedikit nak berjaya dalam bisness ini..


Duhai oRe Klate blako...
+++++++++++++++++++++++++++++++++
BERAPA LAMA LAGI NAK HIDUP SUSAH?
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Tak KESIAN ker pada diri sendiri.. hidup susah?
bile hidup susah.. mula susahkan orang..
.
ayuhlah.. kita berubah untuk hidup lebih senang..
.. memang lah nak hidup senang TAPI macam mana caranya?
.
Caranya.. --> jom click dan isi borang dibawah.. saya akan bantu anda untuk BERJAYA.. asalkan ada kemahuan..
.
CLICK dibawah menentukan masa depan anda !!
http://bit.ly/rahsiadapatincome
http://bit.ly/rahsiadapatincome







Jom BACA 10 TIPS INI JIKA ANDA NAK BERJAYA DLM FB ADS...
.
Mmg ramai yg berniaga dgn Fb Ads skrg. Ada yg berjaya, ada yg tersungkur, ada yg hangat2. Semua mahukan kejayaan dlm Fb Ads, tapi mgkin mereka x tahu camne cara nk gunakan Fb Ads..
.
.
“Camne ye nak berjaya dlm fb ads?”

Mungkin ini yg anda patut baca;
1) ADA PRODUK YANG BOLEH DIJUAL DI FB. Anda perlu jual produk yg ada potensi utk jual di Fb. Kena kaji dulu permintaan produk, barulah anda boleh decide sama ada nak jual di Fb ke tidak.
.
2) ADA KEINGINAN. Ya, kena ada keinginan utk menjual, ada keinginan nak tambah income, ada keinginan nak besarkan bisnes, ada keinginan nak kaya tapi beriman dll. Tanpa keinginan, bagaimana nak capai kejayaan.
.
3) ADA ILMU. Dlm apa jua bidang yg diceburi, nk berjaya, kena ada ILMU. Xde ilmu, kita boleh tersesat, boleh rugi! Dapatkan ilmu Fb Ads yg betul, yg terbukti berkesan, dan dari guru yg betul.
.
4) TARGET. Berapa ramai yg buat "target" dlm pemasaran FB ads mereka? Apa yg mereka ingin capai? Adakah matlamat/target mereka jelas? Ataupun adakah target mereka relevan? Cth target - "Aku mahu jual 500 unit produk ni dgn keuntungan RM30k dlm bulan April ini"
.
5) PLANNING. Gagal merancang, merancang utk gagal! Pernah dgr kan? Ramai org x rancang dlm kempen pemasaran Fb Ads mereka. Pakai buat saja! Hentam kromo! Utk sukses, perancangan juga penting. Rancang masa yg sesuai, teknik mana yang mahu digunakan, audiens bagaimana, standard apa nak guna, dll.
.
6) MAKE IT HAPPENS! Ckp saja, tarak guna! Buat apa yg anda inginkan, apa yg anda plan. FAST ACTION, FAST RESULT!
.
7) PRACTICE! Ulang.. ulang.. ulang apa yg anda buat utk sampai jd mahir.
.
8) EXPERIENCE. Dari praktis yg dijalankan, anda akan dpt pengalaman. Pengalaman adalah guru yg terbaik! Pengalaman baik dgn Fb Ads.. jadikan teladan, pengalaman buruk dgn Fb Ads, jadikan sempadan..
.
9) DON’T GIVE UP. Kadang2 apa yg kita buat, x semuanya jadi. Mungkin kita belum cukup ilmu, mungkin belum cukup usaha! Jgn sesekali berputus asa. Anda yakin nk berjaya, dan anda x akan sesekali GIVE UP.
.
10) SISTEM. Dari 9 perkara yg dibincangkan sebelum ni, anda boleh hasilkan sistem anda sendiri. Bina sistem yg sesuai dgn bisnes anda. Sistem mgkin melibatkan pemilihan audiens sasaran, penggunaan imej dan ayat iklan, timing yg sesuai, cara order dan sebagainya.
.
Sekian saja sharing dari saya.
LIKE & SHARE jika anda setuju!


 ada lagi TIPS.. jom baca

 Zaman sekarang, Internet boleh melakukan apa sahaja. Internet mampu membuatkan sesiapa sahaja menjana pendapatan sehingga ribuan ringgit bahkan lebih besar dari gaji bulanan. 

Malah, kini ramai golongan surirumah sudah mula menceburkan diri dalam bidang perniagaan atas talian (online) menggunakan media sosial seperti Facebook dan Instagram.

Mereka lebih bijak dalam menjadiakn sesuatu kemudahan itu menjadi sumber pendapatan. Berikut merupakan 5 tips mudah untuk surirumah berjaya dalam perniagaan online.


5 Tips suri rumah berbisnes Online

Sebelum ada pejabat Kaklin hanya bermula di rumah selama 2 tahun. Kaklin share kan tips ini berdasarkan pengalaman sendiri.

1. Jika ada anak

Pastikan urusan anak-anak diutamakan. Atur masa, atur aktiviti mereka ikut jadual. Tetapkan masa tidur, masa makan atau menyusu, permulaannya memang sukar tetapi apabila sudah terbiasa, anak anak akan berdisiplin dan mudah kita untuk plan tempoh dan masa untuk urus bisnes.

2. Suami dan komitmen

Nyatakan hasrat anda membantu suami dan pohon sedikit komitmen dari suami. Suami yang baik akan memberi sokongan penuh dan membantu anda memudahkan urusan bisnes online. Anda perlu libatkan suami dan visualize kan pada suami yang bisnes online ini akan menjadi bisnes keluarga.

3. Tetap target harian dan bulanan

Ramai yang tahu, target jualan sangat penting. Sentiasa kongsikan dengan suami sama ada jualan capai target atau tidak. Suami akan lebih memahami dan akan membantu bersama untuk anda capai target anda. Letakkan target permulaan yang minima dan perlahan-lahan naikkan sasaran. Anda akan lebih bersemangat dengan cara ini.

4. Akaun Syarikat

Walaupun di rumah, anda perlukan akaun syarikat yang sah, ini bertujuan untuk mengasingkan duit syarikat dan duit peribadi. Banyak kelebihannya, selain menjadi kewajipan kini untuk peniaga online perlu meletakkan nombor pendaftaran syarikat.

5. Daftar akaun dengan Poslaju

Setelah mempunyai daftar syarikat, anda boleh membuka akaun di poslaju. Kelebihannya, anda tidak perlu keluar rumah, pihak poslaju akan membuat collection di rumah anda. Ini sangat menjimatkan masa dan praktikal.

No comments:

Post a Comment