Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Sunday, May 29, 2016

Tupperware Brands Malaysia : Tips berdepan dengan Downline pelbagai Karenah & Jenis

Assalam..
lama jugak tak berleter dan membebel..
memang pagi ini.. semua orang macam sendu dan best taw.. macam pagi pagi hujan dan semua malas nak kerje.. susana tu memang best..


 setiap kegigihan pasti ada canbaran
minggu nie nak beli 200 set hello kitty

-------------------------------------------------------------------------------
pagi ini.. sebelum nak lunch nanti.. abg (saya).. nak share cara abg handle semua downline yang macam macam karenah... abg tulis kali ini maybe ada yang negatif sikit tapi.. ameklah teladan je.. kalau boleh dijadikan iktibar yer..

-------------------------------------------------------------------
JENIS DOWNLINE dan cara HANDLE jiwa mereka.
-------------------------------------------------------------------

Jenis jenisnya adalah

1. DOWNLINE jenis menurut kata
- selalunya downline macam ini downline baik dan lembut.. dia anggap kita macam guru dan sifu dia.. sampai kita suruh dia terjun longkang pun dia sanggup.. bagusnya downline macam nie.. dia akan duplicate apa yang kita buat dan ilmu yang didapat sangat dia hargai.. abg ada jumpa downline macam nie.. abg pun naik segan .. sebab asyik dia je bagi hadiah.. abg bagi sikit je pun.. yang kelakar kalau downline yang asyik menurut kata nie.. dia tak nak fikir.. dia ikut je.. semua kita nak buat dan dia asyik tanya dan rimas jugak kan.. dia kena pandai berdikari.. menurut perintah tu berpada pada.. jangan semua benda dia nak ikut.. so, ajarlah downline bergaduh ngan kita supaya dapat strategi niaga yang meletopp..


 2. DOWNLINE kaki dan kuat Sentap !!
- dapat downline macam nie.. memang naas.. sikit sikit nak sentap.. cakap lebih dan bergurau tak kena tempat terus sentap.. kekadang dia ikut mood dia je.. memang orang macam nie melampau sikit.. tapi selalunya yang kaki sentap ini.. kuat semangatnya.. dia pantang dicabar.. akan dia buat habis habisan.. selalunya. yang sentap ini.. kita kena pandai pujuk.. abg sendiri akan tabut janji janji manis.. supaya dia senyum dan kemudian kita mintak dia rank up.. bile dia dah berjaya.. kita buat buat lupa.. pasti dia sentap !!.. hahahahah.. sebenarnya sentap pun sikit sikit je la.. nak lama lama sentap pun bukan boleh dpt duit.. kekadang tu.. sentap diorang memang buat diam je.. abg pun serba salah.. bile lama lama upline pun nak sentap...

3. DOWNLINE jenis nak mintak hadiah jer.. bile bagi kata kecik
- ada jugak downline yang macam nie.. keje dia nak claim hadiah je.. macam dia punya motivasi adalah hadiah.. actually memang lah penting,, tapi kalau upline bagi kecik.. dia ala ala demand,.. padahal sales ala ala biasa je.. so.. jenis downline macam nie jenis tak bersyukur.. apa yang abg buat abg akan letak siap siap hadiah utk tayang kat dia.. supaya dia tahu kalau buat sales.. dapat benda tu.. orang macam nie semangat sebenarnya.. matlamat dan fokus dia kuat.. memang kalau kita suruh dia buat 100k dan dapat moto.. sure dia akan usaha sampai berjaya.. downline macam nie.. memang ada pendirian dan memang sangat sangat agresif.. sehari pun boleh .. diaorang pegang prinsip.. alang alang menyeluk pekasam

4. DOWNLINE kaki gosip 
- adatlah.. abg pun suke gosip,, dan suke jugak jaga tepi kain orang.. nak buat macam mana dah lumrah.. kalau baik sangat.. macam ahli surau sangat plak.. so.. kena la ikutkan kata hati nie..
abg belajar bile ada downline yang kaki gosip ini.. kita kena bakar je dia.. contohnya.. abg cakap.. " ehhh tijoh.. si esahh tu dah jadi AED.. sebulan je tijoh.. KO hado?".. bile kita bakar dia.. dia mula lah tak duduk diap.. dia akan cube sedaya upaya untuk lawan orang tu dan akhirnya... kedua duanya naik AED.. abg jugak yang untung.. gosip gosip jugak.. tapi jangan menabur fitnah.. dosa besar u olz..

5. DOWNLINE suka bermadu bisness
- ada jenis downline yang banyak masa.. ye lah.. duduk je tak buat apa.. so.. dia buat lah 2-3 bisness serentak.. jual tupperware.. jual tudung.. jual kerepek.. semua dia jual.. MLM mana dia tak ada.. semua dia join.. katanya "mana lah tahu berjaya".. nak berjaya macam mana,, semua ko join kak oiii.. nak jadi pakar.. kena la fokus.. jangan lah bermadu banyak sangat.. kalau nak bermadu., kasi lah 2 sudah lah.. abg sendiri sekarang tak bermadu pun.. setia dengan tupperware.. bile abg tegur.. diorang kata.. nak cari duit poket.. tapi sebenarnya.. mereka ketinggalan.. kan elok kalau all out dan concer  buat tupperware habis habisan.. ini belum masak lah dalam bisness tupperware.. tukar la plak.. last last.. yang dikejar tak dapat.. yang dikendong berciciran.. betul tak?

............................
rasanya.. 5 jenis ini lah dulu.. abg nak g makan la.. lapar sangat dah nie.. pastu.. abg nak bagi 1 tips . abg amek dari google nie..
jom baca yer...







+++++++++++++++++++++
Peluang Untuk Buat Business !!
+++++++++++++++++++++
✅ Konsep business adalah membina rangkaian
✅ Rekemen kawan join ahli dan dapat diskaun 25%
✅ Komisen dalam account setiap bulan 3%-8%
✅ Recognition reward anda yang capai cabaran
✅ Promosi secara online dan kongsi tips dalam team
✅ Latihan dan tunjuk ajar melalui whats app
✅ Daftar dengan Team Power yang telah melahirkan ramai yang berjaya !!
.
.
πŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”Ί
Syamputra Razali
Pengasas TEAM POWER
Wasap πŸ”Š 012.399.3947
πŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”Ί

1⃣ Saya menyediakan penerangan secara online mengenai Tupperware Brands Marketing Plan
2⃣ Anda juga dapat membuat pendaftaran secara online melalui 012-3993947
Atau boleh isi borang dibawah
Dengan rasa bangganya, saya melancarkan << PENDAFTARAN KEAHLIAN TUPPERWARE SECARA ONLINE>>
.
Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware
 Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware
 Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware

Terima kasih..






Bagaimana anda boleh berjaya di dalam bisnes online? Adakah anda tahu kekuatan bisnes online anda? Adakah anda tahu strategi utama untuk berjaya di dalam bisnes online ini? Ramai yang tanya saya mengenai masalah bagaimana nak berjaya di dalam bisnes online, walhal saya sejujurnya bukanlah orang yang layak untuk bercerita mengenai kejayaan sesebuah bisnes online. Namun, sebagai seorang yang dididik untuk membantu orang lain, saya sediakan blog post ini untuk bantu anda berjaya di dalam bisnes online - atau paling tidak memberikan idea bagaiman untuk berjaya di dalam bisnes ini.

Jadi, apakah rahsia utama kejayaan usahawan-usahawan online yang telah menjadi jutawan dan kaya raya? Saya akan berikan beberapa tips atau panduan ringkas dan pantas untuk anda. Sesetengah tips ini mungkin anda telah tahu dan pernah praktikkan.



Bagaimana Nak Berjaya Dalam Bisnes Online?

Bisnes Unik

Jadilah pemilik bisnes online yang unik. Cari sesuatu perniagaan yang orang lain tidak melakukannya lagi. Kelihatan agak sukar, tetapi sebenarnya tidak sesukar mana pun untuk tampil unik. Anda hanya perlukan satu atau dua faktor sahaja untuk jadikan bisnes anda unik daripada bisnes orang lain.
Contohnya, anda buat bisnes online untuk pasarkan Jeruk Mangga Asamboi. Ramai yang dah mulakan bisnes online ini. Saya sarankan untuk jadikan ia unik, tambah satu perisa atau tambah satu kandungan lain yang menjadikannya ia berbeza dan unik dengan usahawan online lain yang juga memasarkan produk yang sama.

Boleh cuba buat macam ini - jeruk mangga asamboi wasabi. Anda tambah wasabi di dalam resepi jeruk mangga asamboi anda. Nah, anda sudah mencipta dua peluang niche bisnes online; satu untuk penggemar jeruk mangga asamboi, dan satu lagi untuk peminat jeruk pedas yang ditambah wasabi.

Strategikan Pemasaran Bisnes Online

Ramai yang gagal di dalam bisnes online kerana gagal untuk merancang strategi pemasaran. Apabila pesaing ada blog, maka diri sendiri pun terkinja-kinja nak buat blog shop atau kedai online sendiri. Apabila pesaing ada facebook dan instagram, maka terus-terusan cipta dan wujudkan akaun di laman sosial tersebut. Rancangnya tidak, hanya terus buat dan terus promosi.
Setiap sesuatu tindakan yang menghasilkan kejayaan perlulah dirancang dengan baik. Anda perlu fikir apakah platform paling sesuai untuk mempromosikan bisnes online anda, dan fikirkan apakah pula platform paling sesuai untuk menjual produk anda. Jual dan promosi adalah dua perkara berbeza.

Bagaimana Nak Berjaya Dalam Bisnes Online?
Strategikan pemasaran anda mengikut saluran yang anda lebih mahir, dan bukan mengikut-ikut dengan trend usahawan lain. Jika anda dah selesa menggunakan Facebook untuk bisnes online anda, maka tingkatkan strategi pemasaran menggunakan Facebook. Jika dulu, anda hanya buat post-post biasa di laman Facebook, mungkin kali ini anda patut mencuba untuk menggunakan Facebook Ads pula. Mungkin diwujudkan pula Facebook Page. Cekapkan diri dahulu, dan kemudian barulah cabangkan sumber promosi bisnes online anda.
Misalnya, anda sudah ada ramai pelanggan membeli produk bisnes online anda menerusi profil peribadi, maka tiba masanya anda wujudkan pula fanpage untuk bisnes anda - samada wujudkan bersandarkan produk atau wujudkan bersandarkan jenama. Belajar segala teknik untuk meraih seberapa ramai pengikut dan like untuk fanpage tersebut. Lakukan sehingga fanpage anda berupaya menjadikan satu-satu info atau post di situ menjadi viral di laman sosial facebook. Lakukan sehingga ia berjaya. Elakkan terikut-ikut dengan trend usahawan lain yang mula ada instagram dan blog.

Dapatkan Senarai Pembekal Terbaik

Salah satu antara kejayaan bisnes online ialah mendapatkan senarai pembekal untuk bisnes anda. Pembekal penting supaya bisnes anda dapat 'hidup lama'. Ia juga adalah merupakan lubuk kejayaan sesebuah bisnes online. Bisnes anda perlu lebih dari seorang pembekal, bukan satu atau dua, tetapi lebih daripada 10 supaya bisnes anda kekal bersaing dengan usahawan online yang lain.
Bayangkan jika anda terpaksa bersaing dengan ramai usahawan online yang menjual produk yang sama, dengan harga yang sama. Salah satu cara untuk bersaing dengan sihat ialah dari segi penawaran harga serta penawaran kuantiti produk. Untuk itu, anda perlukan senarai pembekal yang boleh berikan anda harga terbaik supaya anda boleh menjual produk dengan harga yang lebih murah, dan pada masa yang sama juga dapat berikan sesuatu kuantiti yang lebih untuk harga yang sama.

Senarai Pembekal Bisnes Online
Bayangkan pula tetiba satu-satunya pembekal anda ketiadaan stok? Bayangkan juga apabila satu-satunya pembekal untuk bisnes anda telah menarik diri untuk terus bekalkan keperluan bisnes anda kerana telah mendapat tawaran lebih baik dari usahawan online lain?
Saya pernah alaminya apabila satu-satunya pembekal kepada satu produk terlaris waktu saya berniaga itu sudah berhenti beroperasi. Gugup juga terpaksa berdepan dengan ramai pelanggan yang sudah menempah tetapi masih tidak dapat produk yang dijanjikan. Lalu, bisnes online saya itu hanya tinggal nama sahaja di dalam facebook.

Elakkan Lakukan Kesilapan Ini

Untuk itu, guna pakai 3 petua di atas untuk berjaya di dalam bisnes online anda. Elakkan kesilapan yang telah ramai usahawan online lakukan sehingga bisnes mereka kurang menjadi dan 'mati' di tengah jalan.
Semoga entri ini dapat memberikan sedikit panduan kepada ramai usahawan online untuk berjaya, dan mengikut jejak langkah usahawan jutawan lain yang telah berjaya seperti Anis Choc Moist/Melt dan juga Radiusite.

Harapnya entri ini bermanfaat dan berikan pencerahan bagaimana untuk berjaya dalam bisnes online.



Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware



+++++++++++++++++++++
Peluang Untuk Buat Business !!
+++++++++++++++++++++
✅ Konsep business adalah membina rangkaian
✅ Rekemen kawan join ahli dan dapat diskaun 25%
✅ Komisen dalam account setiap bulan 3%-8%
✅ Recognition reward anda yang capai cabaran
✅ Promosi secara online dan kongsi tips dalam team
✅ Latihan dan tunjuk ajar melalui whats app
✅ Daftar dengan Team Power yang telah melahirkan ramai yang berjaya !!
.
.
πŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”Ί
Syamputra Razali
Pengasas TEAM POWER
Wasap πŸ”Š 012.399.3947
πŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”ΊπŸ”Ί

1⃣ Saya menyediakan penerangan secara online mengenai Tupperware Brands Marketing Plan
2⃣ Anda juga dapat membuat pendaftaran secara online melalui 012-3993947
Atau boleh isi borang dibawah
Dengan rasa bangganya, saya melancarkan << PENDAFTARAN KEAHLIAN TUPPERWARE SECARA ONLINE>>
.
Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware
 Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware
 Boleh click link ini ---> http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware

Terima kasih..

 =========================
http://bit.ly/rahsiadapatincome
=========================
Inilah LINK untuk anda click dan anda akan ketahui
RAHSIA DAPAT INCOME RM3000 sebulan
.
Saya akan kongsikan RAHSIA yang cukup berkesan untuk anda !!
DAFTAR dengan click link ini ---> http://bit.ly/rahsiadapatincome
.
p/s untuk anda yang MAHUKAN income sebegitu.. Insyallah.. dipermudahkan..


No comments:

Post a Comment