Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Thursday, July 7, 2016

Tips meningkatkan sales tupperware selepas Raya - Tupperware Malaysia Online Syamputra Razali


Assalammualaikum..
Saya nak share something pagi jumaat nie. Raya ke3. Saya di kampung parit yaani, yong peng lagi.. Seronok beraya di kampung..

Meh lah kita sharing yer

Sharing duit raya yer


5 Langkah Tingkatkan Jualan Tupperware selepas raya
-------------------------------
-------------------------------
A.k.a tips-jualan-facebook

Sebelum membaca, anda sepatutnya sudah ketahui situasi bisnes anda, adakah prestasi jualan tupperware anda terkesan dengan situasi Hari Raya? Kebanyakan bisnes produk-produk online akan mengalami situasi ini, malah ada yang lebih teruk, prestasi jualan merosot ketika bulan Ramadhan lagi. Alasannyer : nak guna duit untuk raya. Dan mereka perlu ingat.. Tupperware juga adalah satu keperluaan untuk para suami dan isteri untuk buat persiapan hidangan juadah. Kalau juadah yang tak berapa sedap dan biasa biasa tapi letaknya ditempat yang awesome seperti tupperware. Ia sangat meletops

Ikuti tips-tips di bawah;
.
.
1. Semak Semula Database Prospek tupperware Sepanjang Ramadhan
-----------------------------------
Ini langkah paling penting!

-Periksa semula semua inbox di page anda, pastikan prospek telah meninggalkan no. telefon untuk memudahkan proses seterusnya.

– Periksa semua whatsapp yang masuk, asingkan mengikut 2 kategori, (pelanggan, prospek).

– Prospek ialah orang yang telah whatsapp anda tetapi masih belum membeli, jadi kategori ini yang akan kita fokus untuk strategi tingkatkan jualan selepas raya.

- selalunya, kita akan wish selamat hari raya dan semakkan whats app mereka tapi kali ini.. Just buat ucapan dan buat teaser seperti.. Nantikan jualan tupperwrae clearance open house saya dengan penjimatan berbaloi baloi. Pastu minta dia respon.

-ohh ya , kalau nak wish ucapan, sila letakkan nama dia sekali, jangan. Buat general. Ia tak umpph
.
.
2. Jalankan Iklan Facebook untuk Tarik Like Walaupun di Musim Raya
--------------------------------------
YA, ini betul-betul, bukan cubaan, pada musim ini memang ramai yang matikan iklan, ini adalah masa yang baik untuk anda tetap beriklan, jangan ikut orang, mengikut data saya, iklan yang saya jalankan murah berbanding di masa lain. Selain kos, bila kurang iklan-iklan lain, lebih mudahlah iklan anda untuk menarik perhatian prospek.

Saya hanya fokus iklan tarik like sahaja kerana team sales bercuti, tujuannya untuk menapis bakal pelanggan saya, dan saya boleh “park” bakal pelanggan saya untuk saya jalankan serangan selepas cuti raya nanti. Nampak tak?
.
.
3. Tingkatkan Engagement Page Facebook Anda Dengan Content
----------------------------------
Seiring dengan langkah ke-2 di atas, pastikan anda padatkan Facebook Page anda dengan artikel-artikel berkaitan produk tupperware dan hari raya. Pemilihan artikel sangat penting, pastikan artikel memberi impak kepada pembaca agar prospek akan ingat jenama/produk anda. Contohnya, penggunaan freezermate yang sangat sangat amazing sebab. Senang nak kuarkan lauk kat pembeku. Memang orang akan impress dan kebetulan.. Bulan ini memang promote freezer mate yang special harganyer..

Teknik ini juga dikenali dengan nama Content Marketing. Gunakan fungsi schedule post agar program hari raya anda tidak terganggu.

Antara contoh tajuk artikel,

Tips Diet di Hari Raya dengan tupperware– Produk Kurus
Adab Berborak di Hari Raya – 
Tupperware Dapat pujuk Isteri, 
Produk tupperware Tambah Pendapatan
Tips Pulang ke Kampung – Produk berkaitan kereta, Produk CCTV dan keselamatan
Tips Make-Up Raya guna nitrimetic – Produk Kecantikan
Tips Cara Masak rendang secepat 20 minit guna inspire
Langkah ini penting untuk memastikan page anda “hidup“. Apabila engagement tinggi, banyak like, komen dan share, bermakna anda telah berjaya meng”hidup”kan Facebook Page anda.
.
.
4. Engage Prospek Yang Sudah Anda Senaraikan di Langkah 1
-------------------------------------
Sebelum bercuti, sepatutnya anda sudah setkan broadcastlist prospek-prospek dari Langkah 1.

Engage mereka dengan beberapa cara di bawah;

Hantarkan Ucapan Hari Raya
Hantarkan sedikit intro artikel dan URL artikel yang telah dibuat pada Langkah 3
Bertanya soalan, contoh: Berapa Lama Cuti Raya? Balik Raya Mana? Sudah mula bekerja?
Susunkan ikut kesesuaian. Anda pasti bijak, langkah ini juga boleh dibuat apabila anda sudah mula beroperasi selepas cuti raya nanti. Prospek pasti akan terkenangkan anda di bulan mulia ini.
.
.
5. Lancarkan Serangan Bertubi-tubi
------------------------------------
Setelah pulang bercuti raya, duit pun sudah tentu banyak leburkan, jadi inilah masanya anda untuk buat comeback. Run semula iklan-iklan menjual anda. Boleh target kepada Fans Only . Apa apa pun Anda cubalah sendiri. Pastikan Langkah 1-4 seperti di atas telah dibuat dengan penuh gaya.

Pada langkah ini, anda akan mempunyai 2 set senarai Prospek.

Prospek Bulan Ramadhan (Dari Langkah 1)
Prospek Syawal (Prospek Baru)
Sekiranya anda berjaya meningkatkan kadar closing pada kedua-dua kategori prospek ini, sudah tentu prestasi jualan anda akan kembali mantap.

Elemen penting pada Langkah ini ialah;

TAWARAN
TAWARAN
TAWARAN
Seperti yang kita sedia maklum, selepas raya, ramai telah berhabisan untuk belanja raya dan balik kampung. Namun ini bukan penyebabnya anda tidak mampu untuk mendapatkan jualan. Anda telah melakukan Langkah 1-4, prospek sudah ingat dan kenal anda. 

Dengan tawaran yang hebat, sukar mereka tolak, pembelian pasti berlaku. Peranan anda sangat penting untuk merangka tawaran pada langkah ini. Gunakan elemen seperti exclusivity, masa terhad, stok terhad dan juga urgency. Tunjukkan perbezaan tawaran semasa raya dan selepas raya. Andakan bijak, pasti dapat merangka satu tawaran yang meleleh-leleh.

Lakukan follow-up bertubi-tubi, hardsell berselang dengan softsell, inilah masanya untuk anda recover! Tak cukup follow-up whatsapp, boleh terus call prospek bagi ayat manis, ucap selamat hari raya dan sebagainya. Jangan terperanjat, follow-up call pun senang closing. Tak percaya? Cuba sendiri.

Ohh ya. Sambil sambil menjual tu. Nampak ala ala Prospek yang ada aura.. Terus recruit jadi ahli. Dalam 100 pembeli. Sure ada 1 orang shinning star. Ceritakan kelebihan team power dan amek je poster yang ada dulu dulu. Dan ulang. Ingat yer. Mereka dah abis duit. Maybe inilah masanya nak cari duit. Ajak mereka buat duit ngan tupperware. Masuk jarum dengan niat yang baik utk membantu

PENUTUP 

Apa sahaja tindakkan u olz akan ada result. More action more result.

Saya mengambil
Kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya dan maaf andai ada tutur bicara dan kesilapan serta kelemahan saya dalam menjadi seorang leader didalam team power.

Sesungguhnya harapan saya nak melihat lebih raya keluarga kita salam Team Power mencipta kejayaan dalam bisness Tupperware ini..

Untuk yang belum jadi ahli..
Sila mudahkan jemari anda untuk click disini ---> 
http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware
 
http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware

http://bit.ly/BorangKeahlianTupperware


Salam syawal
Selamat Maju Jaya;

Syamputra Razali
Executive Director
TEAM POWER
-0123993937-


Raya pertama

Raya kedua pagi

Raya kedua - ptg dan malam

Raya ketiga

Raya kedua muncul plak di tv9. Rancangan kisah disebalik lagu..


Monday, July 4, 2016

Achievers TOP TEAM SALES Tupperware Malaysia Team Power Bulan Jun 2016 - RM10,000.00

Assalam..
Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua yang melepasi cabaran RM10k dan cabaran Duit Raya.. nantikan.. hamper dan duit raya yang akan masuk kedalam bank anda.. semoga terus mencipta kejayaan untuk bulan Julai 2016. all the best !!





















Achievers TOP TEAM SALES Tupperware Malaysia Team Power Bulan Mei 2016 - RM10,000.00

Assalammualaikum


RM700,000.00 - Inilah sasaran saya untuk TEAM POWER pada musim perayaan yang akan berlangsung beberapa hari ini..
saya yakin mengikut reputasi dan pengalaman yang lepas..
Bulan Hari Rayalah.. Sales akan Boom !!
Disini juga saya nak share beberapa tips yang saya gunakan untuk beraya dan BERJAYA.. orang kata.. sambil menyelam minum air..
===========================
5 Tips Balik Raya pun Dapat Order
===========================
1. Kedai Bergerak (Katalog) mesti kena ada.. 1 keping letak kat atas dashboard depan ataupun kat bahagian belakang.
- selalunya, orang akan menghantar tetamu kuar rumah dan hantar depan kereta.. bile dah terpandang katalog tu.. sure dia macam naik hantu.. kalau dia tak minat pun.. dia pasti ada sikit rasa nak tengok katalog..
<<<<<Dialog orang>>>>>
Cik Kiah : "abam, buku katalog baru ke tu?.. ada offer ke?"
abam : "ehh.. mestilah ada.. bulan ini. yang paling best tahun ini.. memang meriah offer bulan nie"- terus capai sekeping katalog"
Cik Kiah : "tapi tupperware ini mahal benor tengoknyer.. "
abam : " mahal tu.. orang orang je dok cerita.. ada je cara nak beli dengan harga special.. hah.. nak tahu.. abam whats app.. meh number fone" - terus keluarkan iphone depan muka dia
.
.
2. SIla menziarah sanak saudara dengan senyuman kejayaan
- bile kita menziarah.. dan kita heppy serta ceria dan senyum.. orang pasti akan tengok kita..
<<<<<Dialog orang>>>>>
Cik Kiah : "wahh.. ceria dia tu.. kerja apa tu??"
Cik Kesum : "dengar citer.. niaga Tupperware"
Cik Kiah : "Itulah ceria jer tengok dia.. seronok pulak tengok"
Cik Kesum : " Cuba tanya.. macam mana nak buat bisness tu cik kiah oii"
- lepas tu.. kalau kita tengok je orang gosip gosip tu.. senyum je.. jangan negetif plak.. ingat mereka dok perati laki u olz dan mereka nak ngurat.. main mata..
.
.
3. Scan saudara mara yang susah dan pernah buat bisness tapi tak berapa nak jalan.
- bile balik tu try niat nak bantu saudara mara yang masih tak ada side income lain.. hidup susah dengan makan gaji dan try tengok yang ada potensi.. jangan memaksa mereka.. just cerita sahaja u olz punya testimoni diri.. walaupun u olz baru.. redah je.. cerita.. u olz sedang jual.. last best cerita tentang mudahnya jual tupperware..
sebenarnya, di hari raya nie lah.. peluang yang cukup bagus untuk promote secara tak langsung.. kalau berani.. buatlah terang terangan.. tapi harus ingat !!.. jangan sesekali paksa irang join.. "meh mintak ic dan RM78.. aku daftarkan".. sure sekali tu je dia jumpa dihari raya.. raya tahun depan.. dia tutup pintu umah..
.
.
4. Start kutip number fone prospek..
- cara ini memang best.. ala ala jangan tunggu orang yang msg kite.. kita je minta terus number fone mereka.. agak agak nampak macam prospek je.. anak anak dara yang GEN-Y yang sedang menunggu orang meminang tu.. memang kena amek fone dia.. dia akan bergayut 25 jam dengan whats app.. bile dah ada fone dia.. apa lagi.. masuk jarum la.. terus dapat fb atau insta..
<<<<<Dialog orang>>>>>
abam : dek, insta ke tu?..
anak dara : haah bang.. tengah update status nie..
abam : ehh.. meh nak insta.. abg nak add..
anak dara : ehhh bang.. abg niaga tupperware ker.. cantik kan hello kitty nie..
abam : tahu tak pe (sambil kening terangkat tanda dah masuk jarum)
bile dah dapat number anak dara nie.. terus buat broadcast whats app.. edarkan katalog online..
.
.
5. Bersikap Humble dan rendah diri..
- salah satu cara kita nak disenangi.. humble je..
<<<<<<Dialog orang>>>>>>>>
makcik joyah : “dengar citer kamu nie dah meletop letop niaga Tupperware kat KL”
abam : alhamdullillah makcik joyah.. saya buat part time,.. balik keje.. buat lah online..
makcik joyah : part time je dah meletopss.. ko nie memang OMG taw.. (terus makcik joyah jadi speaker FREE untuk kita)
- sure kita akan jadi bualan.. makcik joyah akan jadi modal dia.. kepada semua tetamu dia yang datang..
“ ko nak tahu.. si hisyam tu.. dia jual online je tupperware... pok pek pok pek..” - dia dok cerita dan jaja cerita kita..
kita pun jangan la plak bile orang cakap.. “dah berjaya ko yer”.. kita dilarang cakap “ eh tak adalah.. mana berjaya..” - ini tak elok taw.. doa untuk kita sampai bile bile tak boleh berjaya..
layankan sahaja.. “alhamdulillah”
.
.
itulah antaranya.. 5 tips ikut abang punya pengalaman yang biasa biasa nie.. tapi meletops.. hahahhaha
.
.
ingat!!.. orang melihat kita sebagai teladan kejayaan mereka.. dan kita kena yakin dengan perniagaan kita ini dan bukan hangat hangat hilang..
.
.
semoga kita dapat merecruit !!.. dari recruit datangnya sales ..
.
.
selamat mencuba !!
Selamat hari Raya...
012-3993947
Syamputra Razali TP

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya mewakili TEAM POWER mengucapkan Tahniah kepada semua 21 orang Director yang melepasi Sales RM10,000.00. semoga Team Power akan terus berkembang dan berjaya mencipta legasi tersendiri dalam Tupperware. Syabas diucapkan,, all the best semua.. Bulan Mei adala REKOD dalam team power kerana hampir mencecah RM600k sebulan organisation sales.. terima kasih atas sumbangan anda..