Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Wednesday, September 7, 2016

MALU nak Cari DUIT? Semakin besar MALU, Semakin kecil REZEKI yang datang

Assalam
Apa khabar u olz
Hari khamis memang best.

Inilah nak cerita pasal malu.. Ada orang malu nak bagitau dia berniaga. Malu nak bagitau dia jual online, malu nak bagitau dia jadi dropshipper, malu nak letak iklan kat wall, malu nak bagitau kawan kawan yang sabtu ahad dia bukak meja jual nasi lemak, segan nak canang dia jual kuih petang petang.
.
Kenapa mesti malu ye? Saya ada kawan yang weekday dia kerja PENSYARAH  dan bile weekend dia bukak meja jual air mangga kat pasar dan kekadang tepi jalan. Sesambil tu dia edar katalog tupperware dan cari prospek untuk join dia. Sedikit pun takde rasa takut untuk di kecam.
.
"Eh kau jual air mangga dengan siap benda plastik nie plak. Keje ngajar jadi pensyarah tak cukup duit ke syam"
.
Kalau U olz .. dengar ada suara suara sumbang macam ni, U olz jangan pegi maki dia atau u olz tarik muka dengan dia.. U olz kasi tapau satu cawan kasi dia minum free. Lepas tu cakap kat dia, kalau sedap lepas ni singgit satu cup. Permulaan nak kasi test sebab kawan. Next cawan kena bayar sebab niaga.  Kawan .. kawan jugak bile apa apa berlaku kat kite.. Kawan adalala jadi kura kura kepalanya tersedut dalam badan. Kita yang kena survival..
.
Sama ada u olz berniaga atas dasar nak carik duit sebab nak bayar macam macam bill, anak, rumah, kete, minyak, ubat.. Dan nak cover hutang bank yang tak surut san nak hadap benda ini setiap bulan. 
Atau u olz berniaga sekadar suka suka untuk isi masa lapang.
POKOKNYA..
Tak usah malu. Semua rezeki Allah dah tentukan. Semuanya kerana gerak dari Dia. Kita bukan buat kerja haram. Kita berniaga je u olz. Bukan pegi mencurik. Jangan malu dalam mencari rezeki. Jangan rasa takut standard kita jatuh. Malulah jika kamu malas dan hanya mengharap belas ikhsan dari orang.
.
Cuma nak niaga tu kena cari mentor supaya jalan yang kita buat adalah jalan yang terbukti berjaya dan jalan yang tak payah try n error lagi.

.
Dan kalau u olz nak tahu jalan tu. Saya tunjukkan. Hubungilah saya tanpa ada rasa malu
.
Kesimpulannyer..

SAYA TAK MALU.. SEBAB KALAU SAYA MALU, DUIT PUN MALU MAU DATANG.. MALU BIAR BERTEMPAT..

#kopipes
#jualplastikpunbolehkaya
#banggajualtupperware
#duitkomisentupperwarebolehbelirumah3biji
#sayabahagiadengantupperware

Saya pensyarah yang naik myvi aja. Tapi syukur ada kete. Kini, tupperware bagi kete percuma.. Alhamdulillah

Aktiviti memborong memang sangat sangat seronok. Seminggu kena memborong !!

Jom angkat tangan !!

Apa lagi.. Call

Jom daftar ahli. Setiap hari daftar yer !!
Jom jadi agen jualan. Saya buat class training untuk u olz..
Training saya di ukay perdana..

Ini tupperware yang saya nak bagi sebagai hadiah kepada downline saya..

No comments:

Post a Comment