Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Thursday, June 1, 2017

Tupperware Malaysia : Kejayaan Hanya Buat Secara Part Time !!

BUAT TUPPERWARE PART TIME jer, DAPAT GAJI / KOMISEN 5 ANGKA !!

^^^^^^*****^^^^^^^^*******^^^^^^^*******^^^^^^^^

[i]Pertama kali saya nak minta maaf kalau tajuk ini nampak takbur, saya memang tak ada niat nak bongkak dengan apa yang saya dapat[/i]

.

Assalammualaikum,

Selamat berbuka puasa saya ucapkan..

.

Terpanggil saya nak bercerita tentang sedikit pengalaman saya untuk tatapan anda di luar sana tentang perjalanan hidup saya meniaga Tupperware sehingga hari ini saya boleh tersenyum melihat ramai ahli dalam Team Power turut berjaya dan mendapat apa yang mereka inginkan.

.

Saya bermula pada sept 2010 dimana saya didaftarkan oleh kakak saya tanpa pengetahuan saya (dulu tak yah print ic). Tahu tahu je saya dah jadi ahli dan kakak saya buat bisness ini dengan sederhana dibawah kawan opis dia di maybank. Suatu malam sedang saya tengah makan di rumah mak, kakak saya letakkan katalog depan saya dan cakap "dek, ko tolong promote yer.. nanti bg akak order apa".. aku lantas berfikir panjang terus berkata "apa nie??. Lor Ini ker Tupperware.. saya memang tak pernah amek tahu tentang Tupperware dan tak pernah beli dan tak pernah pakai". Selalu dengar orang ala ala cakap.. pasal party tupperware tempat makcik makcik berkumpul.. jual tudung.. baju dan macam macam lagi. Memang tak tahu party tupperware ini macam mana tapi macam bunyi nyer mendengkelkan lah..

.

Lalu aku terus reject depan depan akak aku.. "tak moh lah.. makcik makcik.. orang masa ada masa".. mendengar aku dok betah dia, kakak aku cakap.. "bawak je kat opis".. aku pun ala ala tengah menguap makanan tak nak tak nak pun amek jugak katalog tu bawak ke opis esok.

.

Nak cerita tentang kesah nyer memang 3 hari 3 malam tak abis.. letih jugak nak menaip dan mengeja..

.

Jadinya.. nak cerita lah.. dah 8 tahun aku bergelumang dengan dunia Tupperware ini. Ada pasang surut.. air mata, gelak taw , dan semuanya terangkum dalam satu lipatan sejarah yang dikatakan hitam puteh kehidupan.

.

Melihat hari ini punya senario, jauh berbeza. Persaingan memang banyak dan cabaran dalam berniaga memang ada. Cume kita NAK atau TIDAK untuk menerima reseki yang Allah dah janjikan untuknorang berusaha. Rengutan dan complaint adalah racun dalam perniagaan. Carilah solusi untuk kita berjuang. Hargai dan menghargai adalah ramuan kepada kejayaan.

.

Andai kata kita sudah berjuang sehabis daya.. mohonlah dipermudahkan kepada ilahi akan segala yang kita lakukan dan niat yang baik akan membawa kita kepada keberkatan.

.

Perniagaan adalah asbab untuk kita hidup sempurna, kebahagiaan adalah datang dari rasa tenang dan menenangkan jiwa.

.

Saya dengan rendah hati, ingin mempelawa anda yang anda niat yang baik untuk bantu keluarga mahupun bantu diri sendiri untuk berjuang dalam landasan perniagaan ini.. langkah beserta nawaitu yang baik pasti akan beroleh kemenangan.

.

Jadilah pemenang dalam diri sendiri untuk mencipta legasi dalam kehidupan.

.

Salam Ramadhan


Yang tulus ikhlas,


_________________

Syamputra Razali

Pengasas Team Power (TP)

www.wasap.my/+60123993947

www.tupperwareteampower.blogspot.com



https://www.facebook.com/tupperwaresyamputrarazali/posts/1306959082687103




No comments:

Post a Comment