Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

Minggu Wanita 6 Oktober 2017

Minggu Wanita 6 Oktober 2017
King of Tupper-Man
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia : Buat Duit Tambah Pendapatan

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Buat Duit Tanpa Modal. Salah satu cara Bisnes Internet Paling Mudah Saya sedia membantu from zero to hero !! Call & Whats app 012-3993947 (Syamputra Razali) FB : Syamputra Razali TP Tupperware Malaysia; Syamputra Razali Tupperware; 2018; Nano Nature Water Filtration System; Tupperware Malaysia Katalog; Tupperware Catalogue;Tupperware Malaysia; Tupperware Katalog 2018

Sunday, May 20, 2018

5 Sebab Kenapa Abam Pilih Tupperware

Assalam
dah 9 tahun abam dah jual plastik ini... dengar pun macam tak glamer.. jual plastik container je.. tak macam bisness lain.. unit trust dan insurance yang pakai smart dan berpersonaliti..

inilah dia pejam celik pejam celik dah pun 9 tahub. dan 9 tahun jugak abam makan duit komisen tupperware tanpa putus sebulan pun katalog walaupun ada jatuh bangun dalam jualan. sejak tahun 2012.. sales Team Power memang alhamdulillah tak pernah bawah RM200k.

dalam abam niaga nie kekadang abam tengok je gelagat manusia.. semua mahukan duit.. duit memang raja dalam segala hal.. 

ohh ya.. semalam abam g launching satu pelaburan ala ala bitcoin dan coin coin punya family.. memang abam tengok ramai jugak orang melayu yang masuk. baju pakai semua standard orang kaya raya.. memang dah berjaya la kot sebab masih pelapis dan pineeor. selalunya orang yang awal awal nie akan untung giler giler. abam ikut je. makan free dan ada plak show anuar zain.. memang abam terus nak g KLCC la katanya..

masa makan kepala abam berlegar je.. adek adek bangquit yang hilang makanan nie bekerja dengan RM 60-100 semalam dan mereka kerja utk cari makan. sama juga penari atas stage yang mempersembahka  keringat terkinja demi sesuap nasi dan memberi persembahan depan orang yang darjatnya tinggi sebab kaya raya. itu lah kuasa duit. yang banyak duit dan pandai cari duit ada tenpat yang best. tapi yang tak banyak duit.. kerja lah jadi apa yang boleh. tapi reseki itu maha luas. walaupun dia dapat RM60, dia hidup dengan bahagia. yang kaya raya tu terus ketawa dan nak cari duit berjuta juta. Untuk apa?? hidup beribu tahun ke?? tak lama kan hidup kita. jadi, elok lah cari duit utk menampung hidup utk beroleh keberkatan dan tujuan kita nak bersiap utk menuju ke masyar utk perhitungan amal ibadat.

abam terfikir, nak masuk dan invest ribu ribu dan kaya nie untuk apa. sedangkan hidup abam dah tak lama pun lagi. baik abam gunakan apa yang ada dan masa ini utk bertaubat dan bersiap bekalan akhirat.

ntah kenapa abam tak rasa nak join benda coin coin nie.. masih macam nak jual lagi tupperware yang sinonim ngan makcik bawang nie..

memang semua suke duit dan suke kaya.. namun.. dapat ker kaya ini membeli kehidupan. abam nak hidup senang dan nak mak ayah hidup senang sahaja.. itu target abam. nanti abam bukan ada sapa sapa lagi. so, abam nak enjoy je sana sini.. 



abam akui.. 5 orang wanita dalam gambar semua adalah jutawan dan abam rasa kerdil. diorang ajak abam masuk namun.. hati abam tak bersedia.. abam memang tak nak pening kepala utk mulakan bisness baru. biarlah diorang kaya. abam terus niaga tupperware. reseki juga





dapat jugak bergambar ngan anuar zain yang abam suka sangat. inspirasi sebab suara dia sedap sangat




dasyat kan .. memang ada style.. suara memang 1st class



abam selama pakai batek indon dan nampak kan flawless muka abam guna 360 camera



shila hamzah 10 lagu.. memang dasyat !!



anuar zain memang the best.. cuma guest ramai dh balik sebab dia kuar jam 11 mlm.. dan bestnyer dia plak tanya abam punya nama .. dan ajak sekali nyanyi..



abam terus niaga macam jual samperit dan jual apa sahaja yang boleh buat duit..




jual tupperware yg menenangkan jowa



anak sedara abam yang chomel dan atoknya



abam jadi cikgu dan share ilmu pun abam dah happy.. heheheh

abam sebenarnya tersedar nak g sahur nie. tak leh tido. menulis je la.. 

ini abam nak tunjuk gambar sebelum selepas






lebih segak kan. heheheh
oklah u olz.. nanti abam sambung balik yer. bye bye.. zzzzz

Saturday, May 19, 2018

Cara Buat ayat pelaris copy writing

5 Langkah Untuk Buat Ayat Iklan Berpengaruh Supaya ‘PM’ Masuk Berderu-.Deru - Ayat pelaris yang memang terlajak dan laku keras





Pernahkah anda memaksa prospek untuk membeli produk anda? Kenapa ianya terjadi? Adakah kerana ayat iklan anda gagal?

Anda nak buat ayat iklan? Tapi tiada pengalaman? Dan tiada jaminan ayat iklan itu akan menular dikalangan prospek anda?

Ayat iklan anda tidak membantu mendorong prospek membuat belian? Kurang mendapat sambutan?

Tahukah anda, 80% yang menentukan kejayaan pada sesebuah iklan bergantung kepada ayat iklan. Tetapi, bagaimana caranya untuk membuat ayat iklan yang boleh meriahkan bahagian komen dengan close sale? Pasti beratur orang PM anda.

Nak buat ayat iklan pun kena tahu caranya. Jom kita lihat langkah untuk menghasilkan ayat iklan yang akan menarik prospek untuk membeli tanpa dipaksa-paksa.

#1- Fokus Pada Produk




Untuk menulis ayat iklan padu dan buat prospek rasa tak menentu anda perlu fokus kepada produk yang anda jual. Jangan sesekali syok sendiri dengan menulis cerita-cerita khayalan sehinggakan terlupa untuk fikus pada yang utama.

Contohnya jika anda menjual produk berasaskan kesihatan, anda perlu beritahu kelebihan produk anda kepada prospek.

Realitinya, pelanggan hanya mahu mengetahui tentang manfaat yang akan mereka perolehi jika menggunakan produk anda sahaja, bukannya nak tahu tentang perkara lain.

Untuk menghasilkan iklan yang kedebom anda mestilah meletakkan diri anda sebagai pelanggan yang mencari penyelesaian kepada masalah yang dihadapi.


#2- Target Market Yang Betul



Anda perlu mengenal pasti target market anda yang betul. Sasaran prospek anda yang memerlukan produk anda untuk selesaikan masalah yang mereka hadapi.

Contohnya jika anda jual produk suplement untuk ibu hamil anda perlu tahu apa masalah yang dihadapi oleh ibu hamil. Gunakan kuasa memujuk mereka untuk mencuba produk anda supaya mereka rasa masalah yang dihadapi ada penyelesaianya.

Tarik perhatian mereka dengan memberikan tester supaya ianya ranum dalam minda mereka dan buatkan mereka rasa tertarik untuk membeli.



#3- Gunakan Bahasa Pelanggan

Anda nak tarik prospek untuk beli produk anda tetapi bahasa anda tulis kalah En. Profesor. Alamak! Mana prospek nak faham bahasa-bahasa aras tinggi ni.

Anda perlu tahu bahawa prospek anda terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat. Oleh itu, anda perlu bijak dalam menulis bahasa iklan. Biar bahasa ringkas tetapi mesej disampaikan jelas.

Gunakan perkataan yang lebih mudah difahami, jika ada perkataan saintifik anda perlu tukarkan kepada perkataan yang mesra pengguna.



#4-  Lakukan Kajian

Anda perlu lakukan kajian tentang pemasaran produk jualan anda. Jangan main hentam tulis ja. Nanti jualan pun ke laut. Jadi, untuk selamat anda perlu gariskan beberapa perkara sebelum menulis ayat iklan yang berpengaruh. Contohnya :-

Produk ini untuk apa? – persediaan hidangan juadah raya utk tetamu

Nak jual dekat siapa? – suri rumah dan nak buat persediaan raya

Apa yang bestnya produk ini? – warranty seumur hidup dan design cantik untuk hari raya

Kenapa kena beli dari anda? – Satu-satunya Penjual tupperware yang online dan hensome serta cute dan meletop serta ada free gift

Cara nak order? – Click link terus masuk whats app  
www.wasap.my/60123993947/order+Abam+Cham
www.wasap.my/60123993947/order+Abam+Cham
www.wasap.my/60123993947/order+Abam+Cham

#5-  Cari Waktu Sesuai Untuk Melancarkan Iklan



Dah siap tulis ayat iklan, tiba-tiba tak tahu pula nak lancarkan bila. Kenapa? Anda perlu tahu bilakah waktu puncak pengguna media sosial berlegar-legar secara berleluasa di laman sosial mereka.

Bila waktu yang ideal pelanggan kita terpacak boleh tengok iklan kita? Pagi ke petang? Waktu cuti ke bekerja? Jam berapa? Selalunya waktu puncak ni pukul 12 tengahari, 3 petang dan 8 malam.



Nasihat Tun Mahathir untuk Rakyat Malaysia




Suaramu tidak hilang dalam kebisingan, amanatmu tidak boleh disekat dihalang, atau dilenyapkan oleh genderang perang, kerana kini dirimu memegang tampuk pemerintahan, semoga Allah lanjutkan usiamu ke depan.
.
.
Ketika usianya menginjak 93 tahun, beliau kembali memegang tampuk pemerintahan negara yang ditinggalkan sejak 15 tahun yang lalu. 
.
.
Kasih dan sayangnya pada negara dan rakyat menyatukan hatinya untuk kembali berbakti dan kerana itu sebulat suara beliau di pilih oleh rakyat untuk menjadi Perdana Menteri ke – 7 Malaysia.
.
.
Khas untuk pembaca setia Majalah Niaga, kami kongsikan sebahagian nasihat daripada negarawan tercinta yakni Perdana Menteri Malaysia ke-7, Tun Dr. Mahathir Mohamad. 
.
.
Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada orang ramai.

#MalaysiaMemilih
#NegarakuMalaysia
#Perniagaan
#Usahawan
#syamputrarazali






































Friday, May 18, 2018

Amalam Pemakanan Bulan Puasa

Assalam..
kali ini abam share karangan Fikri Fiq dalam fb dia. masa kenal dia memang gemok ya rabbi.. skrg dah kurus hensome.. heheheh
ini dia karangan dia..

.
MENGAPA BADAN MAKIN BESAR MESKIPUN BERPUASA?

Sempena Ramadan ini, di samping kita meningkatkan amal ibadah, pasti terselit rasa untuk kelihatan kurus di pagi raya. Betul tak? Tapi... sayangnya. Kenapa menjelang raya, badan makin besar? Maka..berdasarkan pembacaan dan pengalaman, ingin saya kongsikan.

1. Tidur selepas SAHUR!

Ya Allah, tolonglah jangan tidur lepas sahur. Bayangkan, lepas kita makan kenyang, lepas tu tidur. Maka, makin gempal badan itu. Kalau boleh solat Subuh dulu, mengaji then agak2 selepas 1 atau 2 jam macam tu, jika nak tidur. Tidurlah. 

2. Makan banyak ketika MOREH!

Ni lagi satu. Lepas terawih, selalunya mesti ada moreh kan? Jadi, baki makanan berbuka yang tak habis seperti nasi lemak ayam, murtabak daging cheese lebih dan sebagainya pun kita makan dengan berselera. Lepas tu, tak ada aktiviti berat untuk bakar balik kalori makanan moreh tu. Maka, apa jadi? 

3. Tidur lepas MOREH!

Hahahaha..Sama juga macam kes sahur tadi. Lepas makan macam2, kita terus tidur! Haipp..No! A big no! Tahu tak, sebenarnya makanan dihadam selama 4 jam tau. Jadi, kalau rasa nak tidur awal tu, makan ala kadar pun dah cukup macam bubur, buah dll. 

4. Melantak ketika BERBUKA!

Yess.. inilah peranan nafsu dalam membuat kita membeli apa yang diingini di bazar. Nampak murtabak nak, nasi lemak sotong gergasi nak, kuih keria gula melaka nak, laksam nak,dan macam2 lagi. Hasilnya, kita membeli sejumlah makanan yang banyak. Bila dah kenyang, terus rasa malas nak solat terawih kan? Maghrib pun lewat2 je buat kan? Jangan macam tu ya. Kawal pengambilan makanan di waktu berbuka. Sebab nanti moreh pun nak makan sikit jugak kan? Bijak bahagikan pengambilan makanan serta kawal nafsu kita ok? 

5. Bijaklah MEMILIH makanan.

Saya tahu, taktala dikuasai nafsu, macam2 benda boleh berlaku kan? Tapi, kena ingat. Minda kita ada untuk berfikir dengan waras
 Contohnya masa membeli juadah. Seperti biasa, sifir yang mudah. Kurangkan makanan bergoreng, berminyak, manis dan lain2. Contohnya, tekak nak makan nasi ayam. Ada 2 jenis ayam yang digunakan. Ayam goreng dan ayam panggang. Mana yang lebih sihat? Waktu ni minda anda perlu bijak membuat pilihan. Semestinya ayam panggang kerana kurang minyak! 

6. SENAMAN setakat mampu.

Ha.. yang ni saya yakin. Tak semua orang mampu kan? Bahkan saya sendiri pun jarang buat. Cuma.. ada banyak cara untuk kita keluarkan peluh. Senaman tak semestinya di padang. Senaman secara baring pun ada tau. Alang2 dah petang tu, sebelum atau selepas ke bazar, apa salahnya buat. Tak lama lepas tu, dah berbuka. Kan seronok. Syoknya!

6. BERSAHURLAH untuk tenaga.

Ada hikmahnya mengapa dalam sahur ini ada berkat. Maka, bersahurlah walau sekadar sebiji kurma dan secawan air sekalipun. Sahur ni macam sarapan juga tau. Ada orang kata, kalau dia sahur perut cepat lapar. Hahahaha. Saya dulu macam tu jugak. Tapi bila saya biasakan diri dengan sahur, lama2 seronok menikmati Ramadan.

Sekian sahaja perkongsian saya. Jika rasa nak share atau tag kengkawan silakan. Tak perlu minta izin pun. Kita sama-sama sebarkan ilmu di bulan mulia ini.
Saya juga mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun kepada sesiapa sahaja yang mungkin pernah terasa hati, terkecil hati atau sebagainya dengan saya. Saya hanya manusia biasa yang tidak lari dari dosa. Giiiituh.
Semoga Ramadan kali ini lebih baik buat kita semua. Salam Ramadan. ­čśŐ










jom kita all out berniaga Tupperware
Minggu nie special gift kat stokis yer..



BIG SALES ABAM CHAM : Minggu ini 17-30 mei 2018 : Tawaran hebat Menanti Anda. Tupperware aneka design menarik untuk dibeli

Assalammualaikum semua..

JUMBO SALES.. kembali lagi.. memang abam cham suka sangat kalau korang jenis yang suke memborong..
Borong je koleksi abam yang super duper meletop ini.. JOM !!!



Tawaran Hebat Menanti Anda !!!
JUMBO.. JUMBO.. JUMBO...
.
www.wasap.my/60123993947/Tanya+Abam+Cham+Jumbo
www.wasap.my/60123993947/Tanya+Abam+Cham+Jumbo
www.wasap.my/60123993947/Tanya+Abam+Cham+Jumbo

Makan Gaji : Kena Kipas Boss, Berniaga.. Kipas diri sendiri

Assalam
Maaf atas coretan abam nie.. kekadang abam rasa nak gelak tengok manusia yang hidupnya kena bekerja.. tak nak berniaga.. sebab alasan.. TAK PANDAI dan TAK ADA MODAL..
terus lah hidup dengan makan gaji..

akhirnya sekarang.. pekerja kontrak dah tak leh sambung tetap seba  pekerja kerajaan dah terlalu ramai..
sapa nak bayar gaji.. tun mahathir kata kita kena berjimat.. apa lagi yang kena berhenti.. ayuh lah BUAT DUIT tanpa modal ngan niaga Tupperware.. saya cakap.. orang kata saya nie gile.. memang niaga tupperware nie modal adalah kesungguhan sahaja

[#PERHATIAN_USAHAWAN] DAH BISNES BERTAHUN2, SALES PUN SUDAH PULUH2 RIBU SEBULAN, TAPI TIBA HUJUNG BULAN, MASIH TIADA SIMPANAN?
.
.
.
NAK TAHU BAGAIMANA KAMI BOLEH BANTU ANDA KELUAR DARI MASALAH NI SUPAYA BERBISNES BUKAN HANYA SALES LEBAT, TAPI JUGA BERKEMBANG DENGAN SIHAT?
.
.
[+] Sales ribu-ribu, tapi hujung bulan masih tiada simpanan?
.
[+] Tak tahu macam mana duit bocor tiap-tiap bulan walaupun sales kencang?
.
[+] Pening tiap-tiap bulan kena topup duit lain untuk tampung bisnes sendiri?
[+] Dah bertahun2 jualan tak naik walaupun segala mak nenek teknik marketing & sales yang anda belajar?
[+] Masih kabur halatuju? Tak jelas nak capai apa 3 hingga 5 tahun akan datang? Jenuh berguru tapi tetap rasa gelap masa depan dalam bisnes?
.
CLASS MARKETING ONLINE ABAM CHAM.. . 50 orang sahaja satu sesi.
.
Antara TOPIK2 BERIMPAK TINGGI YANG BAKAL DIKONGSIKAN..
.
.
#TOPIK1 : Bisnes baru mula, jualan 2k sebulan, naik 30k ke 50k tak sampai 6 bulan dengan mengubah mindset dan cara buat pemasaran. Apa langkah awal perlu buat?
.
.
#TOPIK2 : Bisnes jualan banyak, jutaan ringgit setahun, tapi semput, hujung bulan tak buat duit, kadang kala negatif. Kemudian bangkit keluar daripada kemelut. Apa yang mereka lakukan?
.
.
#TOPIK3 : Bisnes jualan puluhan ribu sebulan tapi sangkut tahap sama, bertahun-tahun jualan naik turun. Ulang alik belajar ilmu marketing pun sama. Tiada hasil. Apa mereka buat untuk ubah nasib bisnes ke tahap lebih tinggi?
.
.
#TOPIK4 : Betulkah 'passion' membantu bisnes? Kajian kes menunjukkan passion semata-mata banyak buat bisnes terbantut tanpa sedar. Saya ada kajian kes disebabkan passion, bertahun-tahun pemilik bisnes buntu cari solusi. Nak tahu?
.
.
#TOPIK5 : Dah muak dengan cerita gula-gula dalam bisnes? Nak tahu realiti sebenar? Realiti ini yang akan bantu anda betulkan semula mindset dan mengstrukturkan kembali bisnes anda supaya berkembang dengan SIHAT. Bisnes berkembang sahaja tidak cukup. Sebab ramai berkembang tapi SAKIT.
.
.
Anda SERIUS BERMINAT nak sertai TALK di atas supaya jelas cara betul nak bina bisnes?
.
Ini detail Bijak Berniaga Business Talk EDISI KHAS RAMADHAN
.
.
[+] 20 MEI 2018 (AHAD)
[+] 8.00 PAGI - 3.30 PETANG
[+] Lokasi : MARY KAY TRAINING CENTRE BANGI
[+] TERHAD untuk 50 orang SAHAJA!
.
.
.
Nota : Bisnes tak mudah, tak juga susah. Kita perlu jadi tabah & kuat berusaha!
#bijakberniaga
Pengasas TEAM POWER

Syamputra Razali
012-3993947


Puas Dah Promosi Tapi Tak Jalan Jalan Pun barang jualan anda
——————————————
—> apa yang tak kenal sampai promote 10 kali sehari tapi sales krik krik
—> tengok orang lain rasa panas jer.. boleh plak order mencanak canak..
.
Apa diorang guna?
Macam mana diorang buat?
.
Meh lah abam kongsikan pengalaman abam niaga selama 9 tahun nie nak jadi sales person dan jual barang secara online. apa yang perlu dilakukan dan apa yang korang WAJIB tahu. Ilmu abam ini bukan abam punya. jadi, sudilah untuk menerima abam beri ya. abam minta anda semua whats app abam dengan click link ini sahaja..
.
—> www.wasap.my/60123993947/Class+Online+Abam+Cham
.
—> www.wasap.my/60123993947/Class+Online+Abam+Cham
.
—> www.wasap.my/60123993947/Class+Online+Abam+Cham
#syamputrarazali
#classonline
#abamcham





Wednesday, May 16, 2018

Ramadhan Buffet Sedap 2018 : Review Syamputra Razali



5 RAMADAN BUFFET SPREADS TO FEAST ON THIS MONTH

Gather your friends and family this Ramadan season and tuck into boldly flavoured buffet offerings.
Food Review Syamputra Razali
Ramadhan Buffet Lineup 4
Seafood Extravaganza at Holiday Inn’s Atrium Restaurant

Atrium Restaurant, Holiday Inn

Returning for a third year, Atrium Restaurant’s signature Seafood Extravaganza Buffet is a sure delight for seafood lovers. Tuck into the freshest French Oysters, baby marron lobsters, and sliced-to-order sashimi. On weekends, the spread includes freshly-cracked snow crab legs. Local flavours are offered too, with cooked seafood dishes such as sambal zebra clams and saut├ęed sea prawns with salted egg. To load up on more proteins, head over to the outdoor barbecue station for freshly-grilled bamboo lobsters and lamb chop, or to the live carving station for succulent cuts of roasted lamb leg. Specially for the month of Ramadan, Atrium Restaurant will be halal-certified. The buffet spread includes dates, free-flow iced bandung and iced lime green tea. Price per adult: Sunday – Thursday: $90; Friday – Saturday: $100.
Holiday Inn Atrium, 317 Outram Road, Singapore 169705. Tel: +65 6733 0188. Website here.
Ramadhan Buffet Lineup 1
Blue Jasmine features a different themed dinner each week of Ramadhan

Blue Jasmine, Park Hotel Farrer Park

Blue Jasmine’s themed buffet spread promises a gastronomic feast; each week of Ramadan features a different halal menu based on Thai and regional flavours. On Seafood Night, dive into a medley of grilled seafood, or tuck into the lobster khao soi, a luxe rendition of the comforting Northern Thai curry noodle. Curry Night serves up a variety of local and regional curries, as well as Indonesian beef rendang and Singapore-style laksa. Grill & Roast night is a must for meat lovers, with classic roast meats like duck, lamb or ribeye. Herbs and Spices night offers a burst of flavours, with appetising delights such as tom kar gai, a spicy and sour chicken soup with a touch of coconut milk. Desserts feature a good mix of Malay kueh and traditional Thai desserts, such as kueh dadar and durian sticky rice. Price per person: $58.
Park Hotel Farrer Park, 10 Farrer Park Station Road, Level 5, Singapore 217564. Tel: +65 6824 8851. Website here
Ramadhan Buffet Lineup
Hilton Singapore’s buffet spread

Hilton Singapore

Tuck into a spectacular array of over 90 dishes, topped with gorgeous sunset views, at the rooftop of Hilton Singapore this Ramadan. Located at the newly-renovated space on the hotel’s 24th floor, the well-loved Iftar buffet returns for another year, bringing back all-time crowd pleasers such as the bubur lambuk dagingnasi goreng kampong, and ikan masak assam pedas. Fresh seafood such as Canadian oysters and tiger prawns, as well as a spread of Indian, Moroccan, Japanese and Chinese cuisine ensure that there’s something delicious for even the pickiest of eaters. Hilton’s popular cheesecake is available for dessert, alongside an assortment of Nyonya kueh, a chocolate fountain, and traditional Malay sweets. Price: $68 (adult), $34 (child) from Mondays to Thursdays; $78 (adult), $39(child) from Fridays to Sundays.
Hilton Singapore, Level 24 (Panorama Venue),  581 Orchard Road, Singapore 238883. Tel: +65 6737 2233. Website here.
Ramadhan Buffet Lineup 2
Thai BBQ stuffed squid with spicy dipping sauce at Carousel

Carousel, Royal Plaza on Scotts

Carousel is where you need to head to for a barbecue feast. Mediterranean and Asian flavours are sure to fire up your appetite, especially with dishes like applewood smoked barbecue beef ribs, whose sticky sweet glaze is nothing short of addictive, or the Thai barbecue stuffed squid with spicy dipping sauce, where fresh squid meets an aromatic mix of Thai spices and herbs. Turkish appetisers and desserts switch up the bold flavours with a burst of freshness, such as patl─▒can salatas─▒ (eggplant with yoghurt), s├╝tla├ž (rice pudding), and baklava (pistachio puff). Price: Weekdays at $78 (adults) and $46 (children); weekends at $83 (adults) and $49 (children). 
Royal Plaza on Scotts, 25 Scotts Road, Singapore 228220. Tel: +65 6589 7799. Website here
Ramadhan Buffet Lineup 3
Indonesian delicacies at AquaMarine

AquaMarine, Marina Mandarin

In collaboration with Garuda Indonesia, AquaMarine presents a special Ramadhan buffet featuring dishes from guest chef Vindex Tengker, vice president of Garuda’s in-flight services. Traditional Indonesian cuisine will be showcased, such as rendang padangayam betutu, and a kampung-style slow braised leg of lamb, which sees a lamb gigot simmered for 16 hours, subsequently roasted, and served with peanut gravy and warm glutinous rice in banana leaf. On Fridays and Saturdays, look forward to a Middle Eastern-style roasted whole baby lamb that is as juicy as it is brimming with flavour. Cultural performances will also be featured on selected days, and diners can stand to win a trip to Bali and Belitung on Garuda Indonesia! Price: $72 (adult), $36 (child) from Sundays to Thursdays; $82 (adult) and $41 (child) on Fridays, Saturdays, and the eves of Public Holidays.
Marina Mandarin, 6 Raffles Boulevard, Marina Square, Singapore 039594. Tel: +65 6845 1000. Website here.  
Ramadhan Buffet Lineup 5
Straits Kitchen’s Middle Eastern and local spread

Straits Kitchen, Grand Hyatt

StraitsKitchen’s Iftar Buffet Dinner from 17 May to 15 June rolls out a range of traditional Middle Eastern-style dishes including Arabic mixed grill of chicken, lamb and beef, authentic Ouzi slow-cooked Arabic spiced lamb shanks served with oriental nut rice, and a range of homemade mezzeh and bread.  The main highlight is the Date Bazaar which showcases a variety of fully ripened sweet dates, such as ajwa, mabroum, sukkary al qasim from Saudi Arabia, degleet nour from Tunisia, amary from Egypt, medjoul from Palestine or South Africa, or kuma madu stuffed with roasted nuts and dried fruits.There are of course local Chinese, Indian, Malay and Peranakan favourites to feast on. Priced at $80 per person, the Iftar Buffet Dinner, happens daily from 6pm to 10.30pm. The Hari Raya Puasa Buffet on 15 and 16 June, 12.30 pm to 3 pm, and 6pm to 10.30pm, is priced at $88.
Grand Hyatt Singapore, 10 Scotts Rd, Singapore 228211. Tel: +65 6732 1234. Website here.