Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

Minggu Wanita 6 Oktober 2017

Minggu Wanita 6 Oktober 2017
King of Tupper-Man
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia : Buat Duit Tambah Pendapatan

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Buat Duit Tanpa Modal. Salah satu cara Bisnes Internet Paling Mudah Saya sedia membantu from zero to hero !! Call & Whats app 012-3993947 (Syamputra Razali) FB : Syamputra Razali TP Tupperware Malaysia; Syamputra Razali Tupperware; 2018; Nano Nature Water Filtration System; Tupperware Malaysia Katalog; Tupperware Catalogue;Tupperware Malaysia; Tupperware Katalog 2018

Wednesday, December 5, 2018

Kenapa perlu Join TUPPERWARE TEAM POWER untuk buat Bisness Tupperware secara Online : Pakcik beri luahan rasa

Assalam..

alhamdulillah.. dah genap 9 tahun pakcik menjadi director dari tahun dis 2010 yang lepas sehingga 2018. 9 tahun sangat memberi pengalaman besar dalam perniagaan pakcik. secara jujur berniaga Tupperware nie dah berikan banyak perubahan dalam kehidupan pakcik..

Dari seorang yang mencatu makan setiap hari dan selama beli apa sahaja

Dari seorang yang duduk rumah sewa dah ada 3 rumah sendiri

Dari yangada moto dan dah ada 2 kereta..

Dari seorang yang murung memikirkan hutang sana sini.. kini dah ceria bebas hutang dan hidup dalam keadaan tenang

Dari seorang yang ada gaji tetap sekarang dah ada pendapatan sampingan 5 angka dan campur lagi gaji tetap.. alhamdulillah..

betapa tahun 2018 ini sangat istimewa sebab pakcik boleh bersama sama mak ayah dan adek lelaki ke mekkah menunaikan umrah.. alhamdulillah

memang pakcik amat amat terharu dan bersyukur diatas apa yang Allah berikan dan mungkin doa mak dan ayah pakcik sehingga pakcik boleh berjaya sebegini..

japp.. nak call mak... rindu plak bile sebut mak..


ini adalah gambar kenangan yang sangat sangat sedih dan sebak pakcik tengok.. wajah mak ayah yang nak tengok mekkah sangat sangat mengimbau kenangan kat sana.. umrah pertama pakcik cukup indah dan sangat sangat memberi kenangan. tak dapat nak gambarkan perasaan pakcik.. duit pakcik kat sana macam ada banyak jer.. dan tak kering.. sangat ajaib.. pagi subuh belikan mak kasut dan ole ole.. membawang sama sama kat kedai makan dan minum air zam zam sama sama.. memang cukup indah.. sangat sangat rindu mekkah..


Tuesday, December 4, 2018

Event Tupperware SERENBAM untuk permulaan belajar berniaga Tupperware. Pakcik Tunukkan jalan

Event Tupperware SEREMBAN untuk permulaan belajar berniaga Tupperware. Pakcik Tunukkan jalan

Mudah sahaja

Hadirkan diri anda 9 disember 2018
dan belajar dengan betul cara nak niaga Tupperware ..


Inilah dikatakan PELUANG yang korang kena rebut. dengan hanya RM10 sahaja dan anda akan dapat macam macam.. memang korang kena datang sebab pakcik tak selalu ada nak buat event macam ini selalu.. memang inilah peluang dan saatnya nak belajar berniaga tanpa modal perniagaan Tupperware.



Ini aturcaranya..
caranya.. ko hanya perlu call pakcik dan booking dengan pakcik ya..








AHAD INI.. 9 disember 2018
.
Event Tupperware terbesar di SEREMBAN
————————————————-
.
Pakcik menyeru semua warga yang berhampiran dengan SEREMBAN dan sekitar.
Lokasi event Tupperware iaitu STAR CELEBRATION adalah di bawah 👇👇
Tarikh : 9 / 12 / 18 (Ahad)
Masa : 1.30 ptg
Lokasi : Hotel Sutera Seremban 2
Tiket : RM10 (Claim Doorgift bernilai Lebih RM15)
.
Terbuka kepada semua.
Orang awam yang ingin mengetahui peluang buat duit dengan Tupperware adalah digalakkan untuk hadir.
.
Inilah peluang keemasan untuk anda melihat dan mengetahui sendiri tentang Bisness Tupperware dan peluang menjana pendapatan.
.
AGENDA EVENT
1. Lucky Draw
2. Demo Product
3. Demo masak kek 8 minit dapat periuk
4.Bisness Talk
5. Recognition award
.
jom tempah tiket anda SEKARANG
.
Click link dibawah..
👇👇👇👇👇👇👇👇
www.wasap.my/60123993…/Join+Pakcik+Tupperware+berbaloi+baloi



Thursday, November 29, 2018

Tupperware Malaysia Seremban : Hotel Sutera Seremban 2 : 9 disember 2018

Assalammualaikum..
apa khabar orang seremban..
orang sekitar seremban pun boleh join sama..


Inilah event yang bakal diadakan.. iaitu star celebration di Hotel Sutera Seremban 2. Negeri Sembilan..

Pakcik berharap agar orang seremban semua dapat luangkan masa bersama sama pakcik dan geng ASG team power di bahagian selatan dan pakcik nak sangat sangat turun padang bagi sharing rahsia kejayaan yang pakcik buat selama ini..

semoga apa yang kita buat ini dipermudahkan.. amin..

siapa yang nak beli tiket hanya RM10 sahaja dan jom hubungi pakcik sekarang
012-399-3947
012-399-3947
012-399-3947


sila bawa tiket ini pada 9 disember ini..


JOm semua..

Cakap Kat Pakcik, Event Mana yang Tiket di HOTEL Hanya RM10 ??
🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢
Pakcik Cakap Serius Kali ini (muka serius)
----------------------------------------------------------
Selalu pakcik dengar.. orang ramai berkata "Saya nak berjaya pakcik.. saya nak dapat income macam pakcik.. bla bla bla.. " - Nada semangat membara
Tetibe.. Bile pakcik ajak datang event Tupperware..
"Saya busy lah.. saya tak ada masa lah.. saya itu.. ini lahh.." - 10 hari tak abis abis bagi alasan .. mana semangat nak income beribu riban tu?
Inilah dia.. bila mulot kata nak.. tapi kaki masih bergoyang.. tak cukup dek. impian dan action kena selari. ACTION Make RESULT
.
oleh itu.. bagi..
Membuktikan korang bukan yang pakcik cakap..
Meh SAVE THE DATE !!
——————
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
9 Dis  2018
Ahad
Hotel Sutera Seremban 2
Jam 1.30 ptg
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
——————
Tiket : RM10.00 (RM10 sahaja dan anda akan pulang dengan doorgift yang berbaloi baloi..
click sini untuk tiket
CONFIRM UNTUNG kalau Datang !!
.
Orang Yang Nak Start Berniaga.. WAJIB Baca
.
Peluang lihat dan jiwai sendiri dengan hadir ke Business Opportunity Event (SSC) dari Tupperware yang akan buat anda semangat dan nampak peluang niaga..
.

.
#tupperwaremalaysia
#tupperwareteampower
#syamputrarazali

Wednesday, November 28, 2018

EUsahawan Mdec Celebration Trainer Awars Apreciation Hi Tea di Menara Felda Kuala Lumpur : Pakcik Tupperware Menang !!

.
Memang dapat pakcik kutip aura yang hebat di sini. Tq MDEC..
Special thanks pada sifu pakcik Wan Nong Muzafar yg buka minda pakcik untuk mencipta jenama diri dan meletop lepas dapat saka ilmu dari dia dan 2 cikgu hebat pakcik GT - Guru Teddy dan Coach Zodie yg bagi ilmu melimpah ruah sampai terlebih lebih diberi nyer.
.
Kepada mak tiri Nur Balkis Amairuddin.. tq so much sebab beri peluang pakcik dalam keluarga trainer. Pakcik hargainya..
.
Wahhh.. ala ala ucapan pemenang award anugerah bintang popular pulok..
.
Kepada team pakcik Tupperware Teampower.. korang lah semangat pakcik selama ini.. nahhh tupperware sorang sebijik.. #pakciktupperware

Pakcik memang terharu dengan apa yang diberikan.. pengiktirafan kepada pakcik ini sangat sangat bermakna dan pakcik ucapkan ribuan terima kasih..































alhamdulillah.. semoga diberikan kekuatan untuk terus kuat berjasa kepada anak bangsa

Tuesday, November 27, 2018

Rahsia berjaya dalam Tupperware : Star Success Celeberation : Stokis Tupperware ONLINE

Assalammualaikum..
kali ini pakcik nak cerita tentang SPECIFIKASI VS EMOSI
Kebanyakkan kita tak perasan apa yang anda buat untuk iklan sana sini.. rupanya.. pakcik pun buat dan adakala nya.. krik krik..
sebab pakcik kena bezakan dan gabungkan 2 elemen nie.. antara spek dan emosi
iklan yang pakcik.. ada yang speck dan perlu emosi yang menyuntik.. hati orang..



hari ini poster orang mengandung aku buat untuk menggalakkan downline recruite dan menggalakkan kita semua mencari orang.. dan ajak dia join.

sekarang.. semakin ramai orang yang nak mencari pendapatan dan ramai yang nak jalan mudah untuk kaya dan berjaya.. mereka langsung tak nak berniaga dan nak duit tu jatuh tanpa buat apa apa.. pendapatan pasif lah kata mereka.. 

kalau tak berusaha.. bisness apa pun sama je.. kita kena berusaha pada permulaam dan dan berjuang selagi ada nadi dijasad kita..

memang ada yang kaya raya dengan duduk sahaja.. tetapi kita mampu ke jadi macam tu.//. baik mereka suruh family members mereka.. mereka pun bertarung dan sungguh sungguh bertempur dengan masa dan tenaga nak berjaya.

saya yakin dengan bisness tupperware ini yang saya fikir ia sangat kena dengan minat dan semangat saya sebagai seorang yang memiliki dunia merketing..


syukur.. poster saya yang menarik orang utk masuk dalam whats app mendapat sambutan luar jangkaan.. insyallah minggu ini start untuk mula toturial...
jom join..


saya bersyukur kerana ramainya orang masuk berduyun ke blog saya ini dan dari merata rata datangnya.. inilah dikatakan usaha tangga kejayaan..


saya pernah guna poster ini.. cantek juga..
semoga semua warga TEAM POWER success.. insyallah..



ini antara motivasi yang saya boleh kongsikan..

5 cara atasi MASALAH ME RECRUIT new Consultant

1. Nak jelaskan kehebatan menjadi ahli
 inilah masalah yang saya rasa sangat leceh.. bile orang yang nak jadi ahli banyak bertanya.. tentang apa kelebihan nak jadi ahli. apa yang kita dapat bile jadi ahli Tupperware.. dan macam macam lagi.. tapi saya melayan mereka dengan cukup bagus dan menggunakan ayat ayat yang  mengeluarkan aura yang positif.. memang akhirnya kini.. tak perlu saya  nak bagi tahu apa kehebatan.. mereka terus kata nak jadi ahli.. nak nak bayar macam mana.. paling best,.. ada yang terus bayar dalam account dan terus bagi tahu.. memang mengujakan.. apakah mereka sudah explore sebelum ini dan memilih TEAM POWER sebagai team mereka.. dan saya cukup bersemangat sebab kini.. setiap hari ada sahaja orang msg nak menjadi ahli.. dan bulan lepas sahaja saya menerima lebih 45 orang jadi ahli baru under saya dan total organization lebih 120 orang.. bulan lepas dimenangi oleh Hyqal yang sangat rajin menyergah orang di kenduri kendara..
hyqal nie juru gambar kahwen,.. dan sangat expert bab me recruit..
untuk ke tips seterusnya.. click dibawah ini... untuk ke TIPS 2 - 5..


2. Nak explain apa dapat kalau jadi ahli
 recruit.. dahulu semua kata susah.. kini saya merasakan.. RECRUIT ahli lebih mudah dari membuat sales.. sebab membuat sales secara online dah terlalu ramai.. dan merecruit orang tak nak fokus.. padahal.. dengan recruit yang ramai.. kita akan banyak sales..  contohnya.. HAYATI tupperware.. telah merucruit lebih 25 orang bulan lepas dan melahirkan 1 orang director dan ada 4 orang DIQ.. beliau fokus untuk buat recruit dan akhirnya beliau berjaya mendapat sales paling tinggi iaitu 23 ribu bulan lepas.. terus mendapat TOP 5 dalam senarai top sales TEAM POWER.. dan untuk bulan mei.. ada 12 orang director yang berjaya melepasi sales 10 ribu dan 10 recruit !!!.. memang mereka hebat..
berbalik persoalan nak explain apa bile orang tanya nak jadi ahli.. jawapannyer adalah Dapat KIT BEG.. dahulu .. zaman saya ala ala susah baru nak buat bisness Tupperware ini.. saya bagi hadiah Tshirt dan apa sahaja yang saya ada dirumah.. bahan bahan yang saya dapat FREE.. contohnya majalah.. hadiah orang kahwen.. dan macam macam.. dan mereka yang jadi ahli sebenarnyer  tak kisah sebab mereka bukan nak hadiah pun tapi mereka nak penghargaan dan rasa dihargai.. bagi je lah sudu ala ala 50 sen.. mereka tetap suka dan bersyukur.. jadi..  bagi extra gift mana yang termampu.. jangan bagi rice dispenser plak.. itu memang menjunamkan diri sendiri ke gaung kegilaan..


3. Nak melayan mereka yang demand nak extra hadiah ala ala besarrr
 recruit.. dan  bakal new member yang demand hadiah.. nak hadiah itu lah. ini lah.. dulu saya layan jugak orang macam nie.. nak hadiah level.. dan hadiah FREE dari paris.. nak hadiah Pink.. semua dia demand.. bile kita daftar dan bagi hadiah siap POST kit beg free.. RM150 pun langsung dia tak buat.. lepas tu macam macam lah alasan dia keluarkan.. tak pandai la.. tak tahu la.. .. memang frust jugak.. tapi lama lama.. bile kita tak tahu.. sebenarnyer.. orang yang nak berjaya.. bukan orang yang meminta minta.. lebih baik saya amek orang yang nak buat tapi tak ada modal.. dari orang yang anggap RM70 tu terlalu besar sampai nak hadiah extra itu ini.. so sad.. sepanjang pengalaman saya.. orang yang suke meminta minta ini memang tak lama.. sebab buat sikit sales.. dah dia mintak.. kalau dia baru buat RM1000.. entah entah dia nak mintak hadiah kereta.. so.. kepada anda yang suke minta minta.. ingat lah. RM70 tu untuk pendaftaran dan post kit beg kena bayar.. dan macam macam lagi.. syukur lah dapat hadiah walaupun kecik..

4. Nak mintak RM70 di bank
 kekadang bile nak cari orang masuk ahli Tupperware, kita berdepan dengan orang yang liat membayar.. saya pernah kena.. seorang nie. memang nak suruh saya dahulukan duit RM70 dan janji nak bayar.. lepas saya daftar.. dia kata dia tak sedia lagi.. dan padahal.. saya dah daftar dah.. dan ini yang buat kita angin.. so.. bile berdepan dengan orang yang liat nak bayar RM70.. bermakna .. nanti kalau ada apa apa event dan nak beli barang pun.. COMFIRM mesti liat nak kuar duit.. orang macam nie perlu dijauhkan dan diawasi.. jangan kita dahulukan duit kita kalau kita tak benar benar kenal dia.. dan satu lagi.. JANGAN TAKUT dan malu nak TUNTUT hutang.. kekadang mereka nie lupa dan memang nak halal jer.. so.. awas.. daftar orang.. biar duit masuk dahulu.. biar kita hilang recruit dari dapat orang yang ala ala sebegini.. tapi kena ada budi bicara juga.. kalau adek beradik atau kawan yang bersingguh sungguh nak buat.. saya sanggup TAJA sahaja dia.. tak payah bayar pun saya sanggup sebab dia komited.. so.. tepuk dada kenal dia..

5. Nak mintak salinan IC
Satu perkara yang saya anggap dulu paling sukar ... ialah nak mintak IC.. dulu susahnyer nak mintak ic.. sebab orang TAKUT nak bagi .. takut kita salah guna..
banyak jugak reject saya bile saya mintak IC terus senyap dan tahu tahu je.. dah daftar.. so.. apa yang saya belajar.. saya gunakan 1 cara yang cukup berkesan untuk mintak IC agar dia tak rasa takut.. nak tahu  caranya>? .. jom ke party dan seminar saya.. macam mana cara nak recruit ?..



SHARE TIPS RECRUITS RAMAI : SAYA SEDIA BERKONGSI RAHSIA KEJAYAAN DENGAN ANDA. AYUH !!! taip <SAYA MAHU> <NAMA><Upline> hantar ke 012-3993947
_________________________________________________________________________________

itu lah promo yang saya buat di facebook yang menampakkan ramai yang berminat untuk join dan saya sedia nak bongkarkan  rahsia ini untuk kemajuan TEAM POWER dan teman teman yang lain..
kali ini saya ingin kongsikan di whats app dan anda boleh bertanya dan mengutarakan cadangan dan juga pendapat anda. saya sedia menerima dan penambahbaikan yer..

saya yakin.. dengan rahsia ini.. anda bukan sahaja mampu untuk terus gemilang tetapi mencipta legasi baru dalam Tupperware ini..

ini adalah artikel saya tahun lepas dan saya ingin perjelaskan dengan lebih bagus didalam whats app








inilah kalau boleh saya berikan sedikit sebagai tips untuk anda sebagai panduan mengRECRUIT agar mudah dapat dengan jayanyer



Tips mengRECRUIT dengan jayanya dalam SeHARI ahli Tupperware
1.                       BIJAK MEREBUT PELUANG
Perkara pertama dalam meRECRUIT orang dalam Tupperware ini adalah kebijakkan kita mengambil peluang.. jangan salahkan pesaing yang bijak merampas downline kita sebab sikap kita yang tak berapa nak menjaga dia.. dan kita pun jangan lah merampas hak orang tanpa tuan puanya badan merestui.. dan kebijakkan kita merebut peluang itu bila dimana sahaja kita berada.. kita harus jadi sikit muka tembok.. manalah tahu yang kita recruit tu jadi mutiara yang bersinar.. dan TEAM POWER kini telah mencapai angka 27 orng Director dan mencecah 1200 orang dalam 2 tahun dan purata dalam sebulan.. kita Berjaya merecruit 100 orang downline.. dan ini adalah petunjuk tentang perkembangan rangkaian dan  network dalam TEAM POWER..  Alhamdulillah.. melalui TEAM POWER.. strategi dan tips yang kita kongsi membuahkan hasil
2.                       BERPADA – PADA MEMBERI TAWARAN GIFT
Adakalanye.. sebab nak bersaing dan terdesak.. kita menawarkan keahlian percuma dan kekadang saya lihat banyak betul gift yang diberikan.. abagi saya.. gift boleh disediakan.. tetapi harus tidak melampau.. saya ada pengalaman.. taja orarang masuk dan bagi hadiah lagi.. last last.. ntah kemana dia.. kenyang dan tak kembali.. siap berhutang lagi tu.. OMG.. memang mintak jauh lah.. lebih baik kita recruit dan bagi tanda hati yang berpatutan agar dia tak berapa sangat disogokkan dengan hadiah.. nak dapat sesuatu harus capai target.. dan sikap bersiang utk menjadi yang terbaik ini adalah dari sikap kita tak terlalu terhegeh hegeh sangat nak daftar downline.. jadi downline yang berkuality adalah downline yang mampu berdikari
3.                       TELUS DALAM BERKATA
Bila mengatakan sesuatu.. ayat tu memang la manis.. jangan terlalu manis.. contohnya.. beri harapan.. “saya lihat awak nie mampu buka stokes”.. padahal dia nak jadi ahli sebab nak dapat 25 %s ahaja.. jadi kena tahu dia mendaftar atas tujuan nak bisness atau nak guna sendiri.. jadi kena telus dan cakap sahaja.. kalau beli sendiri.. jangan la nak komisen plak.. sebab siapa yang berbisness je boleh dapat komisen dan kena ada 2 orng minima dan atas nama sendiri ada 500. Memang agak berat.. tapi dari situ kita tahu dia nie jenis berkira atau banyak songeh.. nak free itu.. nak free ini.. macam macam karang dia mintak nyer. Bahaya orang macam nie.. mintak jauh..
4.                       FULL OF KNOWLEDGE
Semestinya ilmu dan lengkap dengan info semua kita haru peka.. bile ditanya je.. kita terus jawab dengan confident nyer.. dan kita dah jadi kamus bergerak.. tapi kalau kita ragu ragu.. harus rujuk dengan yang pandai.. dan kita harus belajar dan senantiasa mahukan kebaikkan diri.. jangan plak bodoh sombong tak nak bertanya.. terus sesat jalan jawabnyer.. makanyer kena lah study sikit dan senantiasa practise utk explain marketing plan dengan new prospek kita. Bile dah lama lama.. harus kita dah master dengan katalog dan segala macam pertanyaan. Jangan takut.. semua orang yang baru, harus bermula dari bawah..
5.                       YAKIN DAN MEYAKINKAN
Tak dapat disangkal.. siapa yang paling yakin.. dia akan mendapat perhatian.. yakin ditunjukkan melalui nada bercakap.. dan ayat melalui perkataan.. gambar juga memainkan peranan dan testimony orang juga salah satu cara. Harus kena meyakinkan mereka yang nak masuk agar mereka rasa selamat duduk dibawah naungan kita.. jangan hanya beri janji palsu.. dan langsung tak peduli.. tapi kalau dia buat sales setahun sekali. Jangan la caring dia lebih lebih.. orang dah tak minat.. kita cube bagi dia berehat je.. bile dah terbuka pintu hadiah dia.. terus kita beri tips.. jangan paksa orang.. dan jangan sesekali menipu dia.. cakap je jujur.. sebab kejujuran itu pahit tapi ia adalah penawar kepada segala galanyer..


mendaftar ahli ibarat mendaftar surat beranak ahli keluarga

inilah dia kalau kita tak ada downline.. hah.. buat sales sorang sorang

 berdua kan lebih baik.. banyak faedahnyer

menunggu tu satu aktiviti yang menguji kesabaran

lepas berjaya sesuatu cabaran.. makan makan satu cara memberikan penghargaan diri sendiri

katalog jangan lupa bagi pada new dowline

tepi jalan pun boleh recruit kalau kena gayanyer

antara contoh hadiah utk new recruit

pulun lah menulis form bile dah ada ic

fokus untuk susun downline ada salah satu rahsia

kalau ada stiker lagi senang cerita

napkin presentation harus ada bile bertemu dengan downline
jadi jika anda nak jadi ahli..
segera call saya yer
012-399 39 47
Syamputra Razali