sudikan click untuk kekayaan saya

Dato Dri Siti Nurhaliza Berduet Dengan Pakcik Tupperware

Team Power

Team Power
Team Power Tupperware
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia : Buat Duit Tambah Pendapatan

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Buat Duit Tanpa Modal. Salah satu cara Bisnes Internet Paling Mudah Saya sedia membantu from zero to hero !! Call & Whats app 012-3993947 (Syamputra Razali) FB : Syamputra Razali TP Tupperware Malaysia; Syamputra Razali Tupperware; 2019; Nano Nature Water Filtration System; Tupperware Malaysia Katalog; Tupperware Catalogue;Tupperware Malaysia; Tupperware Katalog 2019

Tuesday, November 5, 2019

Shinning star Director Team Power : Baizura bongkar rahsia kejayaannya


Assalamualaikum n hai semua 💐😍😘

Pakcik dapat berita dari Baizura yang merupakan Director baru dan melonjak naik dengan bakal
Melahirkan DIRECTOR baru dibawahnya. Jom ikuti kisahnya..

💪💪💪💪💪💪

Catatan dari Baizura



Pagi nih bai nk kongsi kan serba sedikit pengalaman bai sepanjang bergelar agent tupperware selama hampir setahun (16/11/2018~4/11/2019) 😍😍

Penglibatan bai bersama tupperware bermula dengan melihat iklan daripada kawan bai iaitu "ecah", dan dari situ bai daftar keahlian under team beliau, mmg niat nk joint tupperware ini adalah untuk jana income kerana waktu itu bai sudah 2 bulan berhenti kerja dan menjadi suri rumah sepenuh masa setelah berpindah di tempat baru iaitu di port dickson.

Setelah itu, bai diperkenalkan dgn ramai lagi upline lain seperti "mas", "kak yus" "pkcik tupperware" dan ramai lagi di dalam Team Power. Ramai upline yg banyak bantu bai dari segi order brg ke stokis dan pos barang kepada cust bai. Alhamdulillah setelah bai belajar selok belok jalan di pd dan seremban, baru bai berdikari jejakkan kaki ke stokis sendiri kerana stokis di pd tidak ada.. Dan dari situ bermula lah rutin ke stokis stiap bulan utk beli brg ank2 kutu hanya berdua bersama ank bai.

Setelah sebulan menjadi consultant, bai berjaya rank up kepada senior consultant dan mempunyai 4 orang downline ketika itu. Kemudian, setelah 4 bulan menjadi senior consultant, bai mula buat cabaran DIQ dan berjaya habiskan mengikut syarat yang telah hq tetapkan (Sale 14k dan 16Rec dlm masa 2bulan) Terima kasih kepada upline dan downline team bai yg sama2 bantu, dan kini setelah 7 bulan bersama tupperware, bai telah bergelar Director Tupperware.

Sekarang, bai dalam proses membuat cabaran DIQ untuk downline bai pula iaitu syasya syawalin.. Beliau sgt hebat kerana baru sahaja 3 bulan joint tupperware beliau berani sahut cabaran tersebut. Bai yakin syasya akan berjaya seperti bai dan upline lain kerana beliau sangat rajin ke stokis dan post iklan, konsisten, boleh menerima arahan dan sentiasa positif.. Doakan kejayaan kami yee 🤲💪😘

Bagi yang belum mendaftar menjadi ahli, jom pm bai.. Kita borak2 lagi panjang yee..kami ada team power yg sgt bantu dari segi iklan.. cuma copy n paste saje.. Sgt mudah kan? Bai mencari suri rumah @ sesiapa yang ingin dapatkan income bersama tupperware.. Untuk berjaya dalam apa2 bisnes pon perlu anda perlu "pasang niat yg betul, yakin, positif dan rajin"

Jom daftar keahlian tupperware bersama bai👇👇👇

📲Www.wasap/+60173952371



www.wasap.my/60173952371/sertai+team+Tupperware+Baizura

www.wasap.my/60173952371/sertai+team+Tupperware+Baizura

www.wasap.my/60173952371/sertai+team+Tupperware+Baizura








Party Tupperware Kak Nor @ Khatijah Abdullah meriah !!

Salam..
Tahniah Kak Nor atau Khatijah Abdullah berjaya membuat party Tupperware dengan gemilangnya di Petaling Jaya..

Syabass kak nor.

Untuk pengetahuan semua, kak nor dah pun mencipta rekod mendapatkan sales hampir Rm5000 dalam masa 2 hari dan memang hebat. Siapa nak join kak nor boleh contact kak nor di talian
017-6574157


Terima kasih tuan rumah yang menyediakan lokasi party iaitu puan Shikin Ali. Tq so much atas juadah ya.. yang sedap sedap..
www.wasap.my/60176574157/Tupperware+Kak+nor









Monday, October 21, 2019

TIPS Macam mana buat sales beribu riban : TOP sales Tupperware di Malaysia

TIPS Malam Ini
🎖🎖🎖🎖🎖🎖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Bagaimana Nak Dapat Sales Beribu Riban
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Ramai orang yang contact pakcik personal dan tanya soalan yang sama..

“Apa rahsia pakcik buat business secara PART TIME namun komisen macam orang buat FULL TIME”

- malah ada pulak tahu komisen pakcik berapa dan boleh bezakan dengan orang yang ada stokis.
- mereka tanya “macam mana pakcik TANPA STOKIS boleh ada sales sampai begitu banyak dan hanya buat secara PART TIME sahaja”
- apakah ada staff atau siapa sahaja dibelakang pakcik yang membuat kerja kerja ini semua..
.
SECARA JUJUR.. 🔰
- Pakcik memang hanya ada Diri pakcik dan TEAM PAKCIK sahaja yang kami gelar TEAM POWER. Pakcik belum ada pekerja. Semua ada batu gelama pakcik..
- time kerja hakiki.. all out.. balik kerja.. fokus dengan bisness.. 1-2 jam sehari pun dah cukup asalkan tahu nak buat apa.
- kami semua dibawah ADVANCED SALES yang mana mempunyai formula Champion sebanyak 10 kali TOP #1 di Malaysia
- Organisasi ASG sejak 2010, memang champion dan nombor 1 dengan sales terbanyak dan melahirkan leader yang luar biasa.
- Organisasi Leader Shireen Tan dan Chn’g lay ping mempunyai strategi yang diturunkan kepada pakcik melalui duplikasi dan pakcik adalah anak didik mereka yang juga mempunyai kemampuan yang sama seperti mereka
- pendek kata, mana tumpah nya kuah kalau tak ke nasi. Pakcik yakin, formula ini berkesan..

.
☂️
Untuk menjadi Champion..
Pakcik #SHARE 3 Tips yang mengubah kehidupan pakcik dari biasa biasa kepada luar biasa.
.
#1.🎖
SENTIASA BERINTERAKSI DALAM WHAT’s  APP group
- melalui pengamatan pakcik, mereka yang bertahan dalam business ini adalah mereka yang keep berinteraksi di dalam group yang pakcik buat.
- ini akan dapat memberikan semangat dan mengekalkan momentum kesungguhan berjuang untuk buat bisnes ini dan mengelakkan lompat dikatak lompat ke bisnes lain.
- bila kita tak berinteraksi, kita akan lost connection dan kita tak boleh mengharap UPLINE akan sentiasa bagi semangat kat kita, kita sendiri kena cari dan kuatkan diri kita.
- pakcik berpengalaman selama 10 tahun dan selama itu, pakcik lihat.. jika dia jenis yang sebulan sekali akan borak dalam group.. mereka akan pudar dan luntur semangat. Sudahnya akan down dan terus memahat lisan kat bisnes Tupperware mereka.
- kemudian mereka akan cari bisnes yang baru dan bermula dari ZERO untuk membina bisnes yang baru. Sudahnya, bisnes apa pun dia buat aan separuh jalan dan hanya berada diperingkat yang sama dan tahap yang sama sahaja. Sedangkan kalau dia bertahan, dia dah lama menuju ke puncak..

#2.🥇
BUAT KERJA GILA
- pakcik sendiri nampak, untuk nak melangkah lebih jauh.. kita kena jadi seperti orang yang gila..
- gila kejayaan dan bersengkang mata untuk membina rangkaian dan akhirnya kita akan dapat hasil dengan pengorbanan yang kita buat.
- pakcik sendiri memang gila dan excited dengan kerja yang pakcik buat. Setiap kerja pakcik happy dan buat gila gila.
- orang akan cakap pakcik Gile menari dan menyanyi dalam LIVE setiap hari dan itulah yang orang lain tak buat.
- malu!!.. perkataan itu dah lama padam salam diri pakcik..
- bukan pakcik tak tahu malu, namun.. malu biar pada tempatnya. Kalau tak miskin.. tak malu plak nak pinjam duit kat orang. Bila dah sengkek.. malu lah diri sendiri.. usaha malas, nak harap duit jatuh berkepok.. pakcik malu dengan kehidupan pakcik dan tak pernah cukup “never enough” dengan pencapaian pakcik.
- buat perubahan kecil setiap hari dan kita akan bertemu dengan kekuatan kita dan usir bayang bayang kejahatan yang berbisik tentang benda yang tak elok.. halau dan persetan suara syaitan itu..

#3. 🏆
JAUHKAN DIRI DARI ORANG NEGETIF
- kalau ada kawan kawan yang mempersenda niat anda nak berubah.. contohnya ada yang cakap “boleh ke kaya jual tupperware ini.. baik buat bisnes xxx” anggapkan manusia itu setan dan baca ayat qursi supaya dia terbakar dan jauh dari kita.
- pakcik semasa awal awal pakcik berniaga, manusia ini pakcik memang dah lari cepat cepat bila dapat bau dia menghampiri kita.
- orang begini akan membuatkan impian kita jadi semakin kabur kerana bimbang dia boleh jatuhkan semangat kita sedangkan kita sedang berusaha memasak kuat impian itu.
- kita hanya jadikan dia sebagai pembakr semangat dan berjanji akan buktikan yang kita “boleh” dan mampu.
- pakcik bukan putus saudara dengan dia. Hanya menjauhkan diri sahaja.. masa tengah gembira dan bersuka ria, kita boleh bersama sama, masa susah.. dia akan datang kat kita dan masa tu kita akan nampak.. orang yang tak nak berubah dan masih fikiran yang sama akan terus miskin dan kalah sedangkan kita yang gigih berusaha pasti akan beroleh kejayaan.
- pakcik memang berjaya, kejayaan tiada jalan pintas namun kejayaan ada FORMULA dan strategi yang dah pun terbukti digunakan oleh orang yang lebih makan garam.
- hanya ikut dan follow sahaja. Kita akan dapat hasil yang sama.
.

💪💪💪
Pakcik doakan agar tips ini akan memberi gambaran untuk kita sama sama Meletop dan semangat untuk berjuang.

Mohon sufilah SHARE untuk manfaat bersama.

Salam semangat,

Syamputra Razali
👍 Pakcik Tupperware

#tipsmalamini
#tupperwareteampower

Untuk yang nak join TEAM pakcik dan nak join GROUP Whats App pakcik untuk newbie dan orang lama juga..
Ayuh click sini ya.

🌀 www.wasap.my/60123993947/Tupperware+Class+Pakcik

❇️ www.wasap.my/60123993947/Tupperware+Class+Pakcik


🌈 www.wasap.my/60123993947/Tupperware+Class+Pakcik




Monday, September 23, 2019

Bila isteri kuat membebel dan berleter ..

Assalam semu.. orang pompuan terutama isteri memang hobi nya cari pasal dan membebel.
Kekadang memang suami jugak yang buat hal

Ada isteri suka membebel?

Orang perempuan dan bebelan sukar dipisahkan. Hampir mustahil la nak cari perempuan tak suka bebel. Dah dia jenis sentiasa kemas, kau tu jenis bersepah.

Geng laki ni bukan pakcik tak tahu, kalau buka seluar bukan pandai nak sangkut elok-elok. Dibiar atas lantai. Bini juga tukang kutip. Memang cari penyakit la. Kena bebel pasti.

Bab tandas macam tu juga. Bukan pandai nak flush. 7 kali kencing baru sekali flush. Tu pun bila hancing dah bau satu rumah. Air dalam mangkuk tandas lebih pekat dari air oren. Nak jimat air katanya. Haha.

Bangun tidur tak payah cakap lah. Dah la lambat. Selimut sendiri memang bergulung atas katil. Kalau bini pergi kerja dulu, bini balik kerja, dia juga tukang kemas. Mau tak kena bebel.

Kain pelikat elok membulat atas lantai. Kalau bini tak ada, Subuh hari dia buka kain pelikat atas lantai, tengah malam karang sebelum tidur dia akan masuk dalam bulatan tu dan pakai semula. Haha, senang katanya.

Itu belum bab makan lagi. Makannya bersepah-sepah. Mulut bocor agaknya. Kalau dia makan depan tv malam-malam, pinggan dengan cawan berkulat kat depan tv. Tidak dimasuk dalam sinki, dibasuh jauh sekali. Bini bangun pagi esok, dia membebel lah.

Bini minta tolong sidai baju, perginya bermalas-malasan. Dah tu main letak aje kain bergumpal-gumpal atas penyidai. Tidak hampar dan sidai elok-elok. Kena bebel lagi.

Kalau bini kirim barang ke kedai, bukannya nak tulis list tu. Konon ingatan kuat. Bini suruh beli bawang besar, pergi beli bawang merah. Bini suruh beli ikan selar, pergi beli ikan bawal. Itu tahan lagi, bini kirim beli jintan, kau bawa pulang ayam jantan. Memang sah kena bebel lah.

Nak cerita setiap bebelan bini, sampai esok pagi tak habis lagi.

Ada isteri yang suka membebel?

Bersyukurlah. Sekurang-kurang ada insan ambil berat pasal kita.

Dia bebel pun nak bagi rumah kemas, bebel nak sedarkan kita supaya jangan 'cakduh', bebel peel buruk kita yang perlu diubah.

Eh, usahkan bini kita. Isteri Saidina Umar R.A pun membebel juga tahu tak. Tenang je Saidina Umar r.a menanganinya. Padahal samseng besar tu.

Jangan risau sangat kalau isteri kita suka membebel. Tapi risaulah kalau dia mula diam. Itu petanda masalah besar buat kita.

Ya, diam seorang wanita lebih menyeramkan dari dia pot pet pot pet.

Cuma satu benda sampai sekarang aku tak faham-faham dengan orang perempuan.

Kalau dia membebel kau menjawab, lagi teruk kau kena bebel. Kalau kau angguk-angguk sambil main henpon, lagi dia marah. Kalau kau diam buat muka 'selenge', lagi dia sakit hati. Lagi kuat kena bebel. Tak faham aku. Sungguh!

Agaknya kena berlakon kena sawan buat berbuih mulut baru mereka tak marah kot. Huhu.

Isteri suka membebel?

Rileks lah. Tenang-tenang aja pak. Hadapi dengan senyuman, itu lumrah orang perempuan.

Saat kita sendirian bila bini pulang pantang, kau pasti merindui bebelannya. Percayalah!

Bila lama lama.. kalau tak dengar bebel. Jadi rindu..






.

Sunday, September 15, 2019

Hadiah Tupperware Hari Malaysia 2019

Bila sebut Hari Malaysia, sejarah ya bermula dengan sambutan pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. 

Ia menandakan penggabungan bersama Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia.

Yang pakcik tahu, pembentukan persekutuan baru itu dirancangkan berlaku pada 1 Jun 1963 namun kemudiannya ditangguhkan ke 31 Ogos 1963 bagi membolehkan ia disambut bersama-sama dengan sambutan hari kemerdekaan ke-6. Beberapa isu berkaitan dengan bantahan Indonesia dan Filipina untuk pembentukan Malaysia memperlambatkan pengisytiharan hingga ke 16 September pada tahun yang sama. Penangguhan itu juga dibuat bagi membolehkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memperuntukkan masa membuat pungutan suara di Borneo Utara (kini Sabah) dan Sarawak. Akhirnya bergabunglah semenanjung dan sabah dan sarawak.

Bersempena itu, pakcik nak bagi hadiah kepada kawan kawan pakcik yang dari SABAH dan Sarawak yang komen kat bawah ini. Yang penting dia orang sabah dan sarawak.

Syarat dapat VGift
1. Orang Sarawak @ Sabah
2. Comment dibawah daerah mana
3. Like & TAG 5 kawan kawan yang sarawak san sabah juga

.
Kemudian click link yang pakcik beri.
20 orang yang terawal sahaja ya.

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

www.wasap.my/60123993947/Claim+VGift+Pakcik+Tupperware+orang+Sabah+Sarawak

www.wasap.my/60123993947/Claim+VGift+Pakcik+Tupperware+orang+Sabah+Sarawak

www.wasap.my/60123993947/Claim+VGift+Pakcik+Tupperware+orang+Sabah+Sarawak

#tupperwaremalaysia
#pakciktupperware
#Tupperwareteampower
#sabah
#sarawak

#hariMalaysia

Saturday, September 14, 2019

5 Rahsia Kejayaan dalam perniagaan

STRATEGI BISNES.

Rahsia Kewangan Orang-Orang Kaya di Dunia.

Rahsia kewangan orang-orang kaya yang boleh anda contohi dan amalkan bermula dari sekarang – Bila kita ditanya tentang siapa orang yang terkaya di dunia, majoriti kita menjawab dengan memberi senarai nama-nama orang dalam industri teknologi seperti Bill Gates dan diikuti dengan nama lain seperti Mark Zuckerberg, Warren Buffet, dan sebagainya.

Dari tamadun awal manusia, konsep “orang kaya” selalu dilabel kepada mereka yang memiliki harta yang dominan – lebih banyak berbanding orang-orang lain. Begitu juga di abad pertengahan, dimana pernah hidup orang yang terkaya di Eropah.

Jadi, apa yang membuatkan mereka mampu menjadi orang kaya? Rahsia kewangan apa yang mereka miliki dan amalkan seumur hidup mereka?

Ada 5 rahsia kewangan yang boleh anda contohi bermula dari sekarang supaya dapat mengikuti jejak orang-orang kaya di dunia.

5 rahsia kewangan yang boleh anda contohi bermula dari sekarang:

☑️1. Mampu Menguasai Informasi.

Informasi merupakan salah satu perkara yang sangat penting di hampir semua bidang. Contohnya di zaman peperangan, semua pihak berebut informasi, bahkan bersusah-payah melatih pasukan khas untuk mengumpulkan informasi.

Informasi menjadi elemen yang sangat penting pada hampir semua perkara termasuk politik, perniagaan, pelaburan, keamanan negara, dan sebagainya. Maka dari itu, cubalah untuk menguasai informasi yang berkaitan dengan bidang perniagaan yang anda jalani.

Untuk membolehkan anda menguasai informasi tentu, anda harus mampu mengumpulkan informasi sebanyak mungkin, kemudian menyambung-nyambungkan satu dengan yang lain hingga dapat membuat satu kesimpulan hipotesis.

Dengan itu, anda boleh menjangkakan apa yang sedang dan akan terjadi, sehingga anda mampu mengubah keadaan menjadi seperti yang anda mahukan.

Dalam hal-hal perniagaan, contohnya, anda boleh mengeluarkan produk untuk kegunaan dalam jangka masa panjang serta memberi bermanfaat bagi pelanggan, sehingga anda dapat menstabilkan perniagaan anda dan memberi lebih keuntungan. Inilah rahsia kewangan orang terkaya yang paling penting yang mesti anda kuasai.

☑️2. Mampu Menguasai Angka.

Rahsia kewangan yang kedua berkaitan dengan angka, kerana kewangan tidak boleh lari dari angka & nombor.

Kuasailah angka maka anda mampu menguasai kewangan. Bahkan ada ilmu yang khas yang mengkaji tentang angka secara spesifik dalam hal berkaitan kewangan.

Orang-orang kaya sangat mahir soal perkiraan dan perhitungan, tidak hanya angka yang tertulis, tetapi juga perkiraan tentang untung-rugi terhadap setiap perkara di luar kepala.

Ramai yang gagal untuk menjadi berjaya dalam hal kewangan kerana tidak mampu melakukan perkiraan antara pengeluaran dan kemasukkan.

☑️3. Belajar dan Terus Belajar.

Belajar tidak hanya di institusi formal, sebaliknya, belajarlah di mana jua, dari apa-apa sahaja. Seperti Bill Gates atau Mark Zuckerberg, mereka tidak pernah lulus kuliah, namun mereka berjaya menjadi antara orang-orang terkaya di dunia pada masa ini.

Mereka terus belajar sambil mempraktikkan apa yang telah mereka pelajari. Semakin banyak kegagalan, semakin banyak mereka belajar dan pengalaman juga makin bertambah.

Mereka terus belajar mengembangkan minat mereka, tidak hanya tertumpu pada satu perkara sahaja, tetapi banyak perkara secara berperingkat.

Teruslah belajar mendalami apa yang disukai dan diperlukan untuk mengembangkan minat, kerana dengan cara ini, anda mampu menjadi berjaya dalam hal kewangan, sekurang-kurangnya anda mencapai tahap kebebasan kewangan (financial freedom).

☑️4. Mencari Sumber Pendapatan Tambahan.

Jangan cepat puas dengan pendapatan saat ini. Manfaatkan peluang lain dan ciptakan sumber pendapatan tambahan.

Orang-orang kaya di dunia cenderung untuk mengembangkan perkara-perkara baru, samada berikhtiar untuk menciptakan sesuatu yang baru atau memanfaatkan perkara yang sudah ada, untuk dijadikan sebagai sumber penghasilan tambahan.

Seperti Facebook. Perusahaan tersebut mengembangkan sebuah media sosial yang menarik minat masyarakat seluruh dunia dan mengaut keuntungan dari pengiklanan.

Tidak sekadar memanfaatkan satu media sosial sahaja, Facebook juga mengambil alih Instagram, yang menjadi media sosial paling popular pada masa ini, untuk memperbesar sumber penghasilannya.

Begitu juga dengan perusahaan lain seperti Google yang memanfaatkan Youtube dan perkhidmatan atas talian (online service) yang lain, juga Microsoft dan Apple.

Jadi, amalkanlah rahsia mereka untuk menciptakan sumber pendapatan baru agar anda berjaya dan bebas dari segi kewangan.

☑️5. Rutin melabur.

Rahsia kewangan terbesar oleh orang-orang kaya adalah dengan melabur. Warren Buffet, contohnya, mampu menjadi begitu kaya kerana memiliki pemilikan saham di perusahaan-perusahaan besar sebagai seorang pelabur. Beliau pun menjadi salah seorang orang terkaya di dunia.

Menjadi pelabur memang tidak mudah, akan tetapi bila anda terbiasa dengan selok-belok pelaburan, anda boleh menjadi pelabur sepenuh masa yang berjaya.

Kegiatan pelaburan mampu membuatkan anda berjaya secara kewangan. Jadi, jika anda belum berlabur, mulalah melabur dari sekarang dan rutinlah peruntukkan pendapatan bulanan anda untuk dilaburkan kerana nilainya akan terus berkembang.

Itulah 5 rahsia orang-orang kaya dunia yang boleh anda contohi dari sekarang. Rahsia kewangan tersebut sebenarnya tidaklah susah apabila kita amal dengan kerap dan konsisten dari semasa ke semasa. Mari kita amalkan rahsia kewangan tersebut dari sekarang.